El passat 28 de gener l’alcaldessa de Cocentaina i la regidora de Medi Ambient es van reunir amb la cap de servei d’Espais Naturals, Felicidad Cuesta i el director conservador del parc natural de la Serra de Mariola, Salvador Palop, per iniciar el projecte de creació d’un centre d’interpretació del parc natural que s’ubicarà  en una part de l’edifici municipal existent al paratge de Sant Cristòfol.

Aquest centre d’interpretació passarà a ser un punt de referència del parc, amb una ubicació idònia, ja que bona part dels senders i camins de la Serra de Mariola tenen inici a aquest paratge, de forma que els visitants del parc podran rebre tota la informació d’aquest, abans d’iniciar les rutes.

El centre d’interpretació estarà dotat amb l’equipament necessari per a la divulgació i educació ambiental i amb personal, tant guies mediambientals com una brigada de conservació i manteniment.

A partir de l’acord d’aquesta reunió, Conselleria començarà a elaborar el conveni que haurà de subscriure amb l’ajuntament de Cocentaina i que culminarà amb la instal·lació del centre d’interpretació. Aquest treball, segons informava Cuesta, podrà tindre una duració d’uns dos anys, temps que s’haurà d’esperar per a que arribe el nou servei al municipi. A més, des de l’ajuntament es planteja que una part de l’edifici existent es puga mantindre com a servei de bar i l’altra aculla al centre d’interpretació.

Les representants de les dues entitats es mostraven molt il·lusionades amb aquest projecte pels beneficis que aportarà tant a la població de Cocentaina com al parc natural. A més han posat de manifest que es treballarà de valent perquè el centre d’interpretació del parc natural de la Serra de Mariola siga una realitat al més aviat possible.