Dimecres que ve 19 de febrer a les 19.30 se celebrarà en la llibreria 80 Mundos d’Alacant un col·loqui sobre l’art del segle XIX així com la presentació del llibre “El pintor Antonio Gisbert (1834-1901)” de Luis Alberto Pérez Velarde, acte que serà presentat per Pilar Tébar Martínez, presidenta de l’Associació de Crítics d’Art.

El pintor Antonio Gisbert (1834 – 1901) és un llibre d’investigació que aporta noves dades a la biografia d’Antonio Gisbert amb nombroses referències a altres autors i passatges de la seua vida. A més, estudia un catàleg al dia de les obres conservades de l’artista, tant en institucions públiques com en mans privades que permet conéixer l’evolució del pintor, els gèneres que va practicar al llarg de la seua carrera i una bibliografia actualitzada. També exposa la importància de la pintura en el segle XIX i d’Alcoi, la ciutat d’origen de Gisbert a la qual té molt present en la seua trajectòria. És la publicació més actualitzada sobre l’obra del pintor espanyol i director del Museu del Prado (1868-1873) Antonio Gisbert editat per Doce Calles.

Luis Alberto Pérez Velarde. Naix a Madrid en 1981. Doctor en Història de l’Art per la Universitat Complutense de Madrid en 2016 amb la seua tesi doctoral sobre Antonio Gisbert. Pertany al Cos Facultatiu de Conservadors de Museus del Ministeri de Cultura i Esport des de l’any 2009. Ha treballat activament en el camp de la investigació, desenvolupant la major part de la seua labor entorn de l’art del segle XIX i la pintura toledana barroca. A més, ha treballat com a conservador en el Museu del Greco de Toledo entre 2010 i 2017. Pertany al grup d’investigació «Claustra», que té com a fi la salvaguarda dels convents de Toledo i la seua província; i en l’actualitat desenvolupa la seua labor professional en el Museu Sorolla i en la Universitat Complutense de Madrid com a professor associat.