Durant aquesta setmana Alacant acull de nou el Festival de Pel·lícules Trans d’Espanya, en la seua IVª edició.
Una setmana repleta de cinema, diversitat, activisme i música.
Comença amb una selecció dels curts guanyadors de les edicions anteriors, un curt d’estrena mundial i un altre que es veurà per primera vegada a la ciutat , sent aquesta la segona exhibició a tot el món.
La presència dels directors de la guardonada pel·lícula francesa “Lola” i del sempre alternatiu Andrea Segarra, director de la censurada sèrie “Barbitúrica Burlesque”, marcaran una setmana en la qual la diversitat, la reivindicació i el bon cinema es complementarà amb els millors videoclips de temàtica LGTBIQ+.
Aquest dimecres el cineforum de Viva La Pepa s’obrirà amb la projecció del documental Testimoniatges i Realitats, i després s’iniciarà un debat sobre la transsexualitat i lleis trans amb Lydia Na, organitzadora del cineforum setmanal i presidenta de Entendemos LGTBI.

L’Associació Entendemos amb la col·laboració del Patronat Municipal de Turisme d’Alacant, volen amb aquest Festival, reivindicar la ciutat com un lloc lliure de LGTBIfobia, i aconseguir que la ciutat siga imatge dels drets de les persones Trans i Queer.
En les edicions anteriors es van rebre pel·lícules de tot el món, i enguany, a causa de les restriccions per la Covid-19 IV nosGusTrans ha triat una sèrie de pel·lícules tant nacionals com internacionals, reconvertint els premis del Público i del Jurat en una mostra del millor dels dos últims anys.
Com a colofó, el dissabte 6 de novembre s’exhibirà la pel·lícula “Vestida de azul”, la primera de temàtica trans rodada a Espanya en 1983 la qual no s’ha pogut veure a Alacant des de fa quasi quaranta anys, amb una còpia remasteritzada i que ja és considerada la pel·lícula més interessant de la dècada dels huitanta al nostre país.
Pel·lícules, videoclips, curts, xarrades, documentals… el IVº nosGusTrans més reivindicatiu torna a la ciutat que li va veure nàixer.