L’associació Mediterrània Audiovisual organitza un any més el certamen Proyecta. Es tracta d’un esdeveniment cultural, educatiu i d’oci que té com a pilars l’Educació i la Família i a les noves generacions com a protagonistes a través del coneixement i l’aprenentatge de la imatge i l’audiovisual hui principal mitjà de comunicació.

Del 11/02 al 01/03 tindrà lloc la tercera edició del certamen que es desenvoluparà en dues localitats Alacant i Sant Vicent del Raspeig i on el tema principal serà posar en valor, a través de la imatge el nostre territori. Així els personatges creats en 2018, quan el tema va ser la diversitat passen a portar de nou les regnes del certamen i des de setembre i a través de les RR.SS del certamen, treballen a visibilitzar el nostre territori a nivell d’història, tradicions, entorn, comerç i gastronomia.

Tallers, xarrades, projeccions, formació al professorat, són algunes de les activitats que es desenvolupen en el programa del festival que té a més com a objectiu posar en valor els continguts i als professionals nacionals i valencians, mostrant des d’un punt de vista pedagògic i didàctic obres audiovisuals qualificades. Es tracta de l’esdeveniment més important que organitza Mediterrània Audiovisual i que dirigeix la productora, i gestora cultural Bea Martínez. Entre les projeccions d’enguany, L’Oblit curtmetratge d’animació 2D dirigit per Cristina Vaello i Xenia Ramat produït per Bea Martínez juntament amb la productora Horitzó Sis quinze, únic treball nominat als Premis Goya 2019 i que aborda el bombardeig al Mercat Central d’Alacant el 25 de maig de 1938.

El certamen que vol ser un punt de trobada entre el mitjà educatiu i el sector audiovisual nacional i que busca ajudar a conéixer el llenguatge i la narrativa audiovisual, i el respecte pels drets d’autor, i el significat d’aquest ofici l’audiovisual i poder el salt nacional, encara que ja col·laboren amb diferents entitats i empreses de tota Espanya.

En aquests moments el certamen busca col·laboradors, i patrocinadors que vulguen unir-se a aquest esdeveniment en accions de màrqueting o comunicació com apadrinar a qualsevol dels 5 personatges creats per al certamen: K3 (cultura), Pool (tradicions), Lili (comerç), Moli (entorn), Hoogy (gastronomia). A més, en la web ja ha llançat recentment una convocatòria de pràctiques per a alumnes de la UA i la UMH on l’entitat té un conveni perquè puguen aprendre de primera mà com funciona aquest tipus d’actes, així com s’obertura d’inscripcions de les activitats extraescolars, la formació del professorat amb el suport del CEFIRE ALACANT, i en breu es tancaran els concursos que es llancen a tots els centres de la província d’Alacant, per a incloure l’audiovisual com a eina transversal i enguany treballar el tema de l’edició.

Proyecta compta amb el suport per a aquesta edició de la Fundació SGAE, Aigües d’Alacant, i sol·licitarà les ajudes anuals que ja ha rebut en 2018 de l’Institut Valencià de Cultura, Àrea de Cultura de la Diputació d’Alacant i Ayto d’Alacant d’Alacant des de la Regidoria de Cultura. En la passada edició conto amb més de 900 assistents, i creix en l’objectiu d’afavorir el desenvolupament de valors socials i ètics i el foment del judici crític a través de l’audiovisual.

Per a més informació es pot visitar el seu web www.proyectacertamen.es