La 4ª edició del Festival Internacional de Webseries, FIDEWÀ de l’Alfàs del Pi, comença el seu compte enrere amb la preselecció de 34 webseries. La presentació oficial del certamen serà el dijous 13 de setembre, i l’alcalde, Vicente Arques, ha volgut agrair a les empreses col·laboradores el seu suport, i recordat que aquest any la Generalitat concedirà el premi “IVAJ Websèrie Jove 2018”, dotat amb 2.000 euros i la Diputació Provincial d’Alacant premiarà a la millor webserie en construcció amb 1.200 euros. En total gairebé 8.000 euros en premis, el doble que en passades edicions.

Premis que es lliuraran el dissabte, 15 de Setembre, a la Casa de Cultura, en el transcurs de la Gala de Clausura que presentaran Héctor Carballo, Paula Dalli i Oscar Lara.

Un cap de setmana de ficció a l’Alfàs, bolcat en les webseries els dies 13, 14 i 15 de setembre. El Festival ha estat reconegut amb el segell de qualitat “Talent Jove INJUVE”, que concedeix el Ministeri de Sanitat, Servei Socials i Igualtat. A més de comptar amb el suport de la Generalitat a través de l’IVAJ, que atorgarà com a novetat aquest any un premi a la millor webserie en valors, dotat de 2.000 euros, i de la Diputació Provincial d’Alacant, que se sumeixi al Festival amb un premi d’1.200 euros a la millor webserie en construcció, al que han pogut concórrer projectes en fase de desenvolupament. Gairebé 8.000 euros en premis, duplicant-se així la quantia econòmica respecte a passades edicions del certamen, gràcies al suport supramunicipal, a empreses del municipi i la comarca i al públic, que ha recolzat des del principi amb entusiasme aquesta iniciativa de l’Ajuntament de l’Alfàs, ha volgut ressaltar Arques.

El Festival premiarà les tres millors webseries. A més, hi haurà un premi del públic i també es concedirà un premi a la millor webserie internacional, un altre a la millor webserie de la Comunitat Valenciana i un a la sèrie més desconcertante i desternillante. De la mateixa manera seran reconeguts el millor actor,la millor actriu, el millor guió i la millor adreça.

S’han preseleccionat 21 webseries nacionals i 13 internacionals i ja s’ha tancat la programació d’activitats. Tota la informació es troba en www.fidewà.es segons ha assenyalat la regidora de joventut, Isabel Muñoz, que al costat del coordinador del Festival, José Antonio Madrid, ha acompanyat a l’alcalde, Vicente Arques, en la reunió mantinguda amb alguns dels col·laboradors de la 4ª edició del Festival Internacional de Webseries, FIDEWÀ de l’Alfàs, centrada aquest any en els fenòmens paranormales. Un festival de ficció en Internet dirigit especialment al públic jove, ha posat l’accent l’edil de joventut, impulsat en 2015 per l’Ajuntament de l’Alfàs per premiar el talent dels quals comencen al món de la comunicació i amb prou feines compten amb pressupost.