El pròxim dilluns 13 de juliol comença la VIII edició del Festival de Teatre Clàssic de L’Alcúdia-UA, una edició que, per primera vegada, tindrà format digital per a adaptar-se a les circumstàncies actuals. La UA ofereix una doble programació de teatre en l’ensenyament i teatre professional ja que, com a institució pública educativa, la UA promou la pràctica teatral entre l’alumnat universitari i de batxillerat i, així mateix, ofereix a tota la ciutadania muntatges d’obres de companyies professionals.

El programa està integrat per un total de 15 enregistraments d’obres de teatre clàssic (no en directe) que s’emetran online en l’adreça: https://cultura.ua.es/va/festival-alcudia/viii-festival-de-teatre-classic-de-l-alcudia. Al final de cada obra, s’emetran entrevistes amb els seus directors i actors.

El festival, com ja és tradicional, dedicarà la primera setmana al Teatre de l’Ensenyament (del 13 al 17 de juliol), cinc dies en què s’oferiran dues propostes diàries: la primera sessió, a les 18 hores, estarà protagonitzada per companyies amateurs d’instituts i universitats, i la segona part, a les 20 hores, serà a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant.

La Setmana del Teatre de l’Ensenyament donarà principi el dilluns 13 de juliol amb Enredando a Celestina, a les 18 hores, de la mà de la Companyia de Teatre de la UMH (versió lliure d’Adán Rodríguez sobre La Celestina); i les 20h l’Aula de Teatre de la UA representarà La tempestad, de William Shakespeare, amb direcció d’Iván Jiménez. El dimarts 14 de juliol, serà el torn del grup teatral de l’IES La Foia d’Ibi, i la seua obra Medea, d’Eurípides (18 hores). A les 20h l’Aula de Teatre de la UA posarà sobre l’escenari l’obra Hècuba, amb dramatúrgia i direcció de Pascual Carbonell. El dimecres 15 de juliol, a les 18 hores, el col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant presentarà l’obra Hipòlit, d’Eurípides, amb direcció de Marién Navarro, Carlos Aragüez i Pablo Vaíllo, directors del grup de teatre La Nave Argo. A les 20h l’Aula de Teatre de la UA arribarà amb Pluto, sota la direcció i dramatúrgia de Pascual Carbonell. El dijous 16 de juliol, l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa de Gata de Gorgos, representa Aululària (la comèdia de l’Olla), de Plaute, amb direcció de Vicent Buigues (18 h) i a les 20 hores serà el torn de l’Aula de Teatre de la UA amb El anzuelo de Fenisa, de Lope de Vega, dirigida per Ricardo Arqueros. Finalitzarà la setmana del Teatre de l’Ensenyament el divendres 17 de juliol, de la mà del col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant, que representarà Antígona, de Sòfocles a les 18 hores (Fernando Nicolás, Marién Navarro, Carlos Aragüez i Pablo Vaíllo, directors del grup de teatre La Nave Argo); i amb l’obra Electra de l’Aula de Teatre de la UA, dirigida per Ricardo Arquero (20 hores).

El dilluns 20 de juliol començarà la segona part del Festival: La Setmana del Teatre professional, amb cinc obres de Teatre Clàssic, a les 20 hores.

Programa complet i sinopsi de les obres