La Universitat d’Alacant inaugura el pròxim dimecres 14 de juliol el ja tradicional Festival de Teatre Clàssic L’Alcúdia-UA, després de la celebració en línia de l’any passat, motivada per la pandèmia. El Festival arriba a la novena edició organitzat per la UA i la Fundació Universitària L’Alcúdia d’Investigació Arqueològica, amb el patrocini de l’Institut Valencià de Cultura, Diputació d’Alacant, Ajuntament d’Elx i Generalitat Valenciana, Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. El programa d’enguany inclou 7 representacions de teatre a l’aire lliure: tres, de teatre en l’ensenyament i quatre, de teatre professional totes aquestes al Jaciment Arqueològic de l’Alcúdia del 14 al 23 de juliol, quan es compleix el 25 Aniversari de la Fundació L’Alcúdia.

La jornada inaugural començarà el dimecres 14 de juliol a les 21.30 hores amb l’acte d’inauguració del Festival, a càrrec de Catalina Iliescu, vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, i Juan Mora, vicerector d’Investigació, al qual seguirà la representació de l’obra Medea, a les 22 hores, a càrrec de l’Aula de Teatre de la UA. Amb aquesta actuació s’obri la primera setmana del festival dedicada al Teatre en l’Ensenyament (del 14 al 16 de juliol), amb tres representacions i amb un preu d’entrada de 5 euros. El dijous 15 de juliol, serà el torn de Leonardo, a càrrec de la Companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (22 h) i finalitzarà la setmana, el divendres 16 de juliol, amb la representació de Ifigenia en Áulide, una proposta de La Nave Argo, companyia teatral del Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant (22 h).

La setmana següent, del 20 al 23 de juliol, serà el torn de la Setmana del Teatre Professional, amb quatre representacions a les 22 hores i amb un preu d’entrada de 12 euros: Molt de soroll per no res (dimarts 20 de juliol.Teatre de l’Abast ); Cayo César (dimecres 21 de juliol. Atakama Creativitat Cultural); Miles gloriosus (dijous 22 de juliol. Teatre de Papel Producciones SL); i Burlas de amor de doña Barroco (divendres 23 de juliol. Coribante Produccions)

Venda d’entrades, horaris i informació:

Venda d’entrades amb localitats preassignades (disponibles a partir del 21 de juny del 2021 i fins al moment abans del començament de cada activitat), només a través d’internet: veu.ua.es/entradas. Obertura de portes a les 20 hores. Representacions teatrals a les 22 h, excepte la jornada inaugural el 14 de juliol, a les 21.30 hores. Mesures de seguretat COVID: El Jaciment l’Alcúdia només habilitarà 250 butaques (dobles per a convivents i 20 individuals). Ús obligatori de màscareta.

Més informació: Parc Arqueològic de L’Alcúdia, partida Atzavares Baix, 03290, Elx (Alacant), 966 611 506 – fundacion.alcudia@ua.es – www.laalcudia.ua.es/

Actuacions de teatre en l’ensenyament

Dimecres 14 de juliol – 21.30 hores (Inauguració festival)

MEDEA, Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant

El grup clàssic de Teatre de la Universitat, dirigit per Xiomara Wanden-Berghe, ens presenta Medea, segons la versió d’Andrés Lima dels textos de Sèneca. L’obra ofereix una nova visió sobre una textualitat travessada per la foscor i el desemparament d’una dona que rebutja la compassió aliena i, sobretot, l’autocompassió. Una experiència que convida a submergir-se en l’univers d’un ésser humà que ha travessat el llindar del dolor i la desesperança. En els premis del V Festival Nacional de Teatre Universitari 2020 Medea va obtenir nominacions a millor muntatge, millor direcció, millor audiovisual, millor actriu de repartiment i millor actriu principal, i va resultar guardonada amb els premis a la millor actriu principal i actriu de repartiment, Samara Campaña, com a Medea, i Aitana García San Juan, com a Corifea, respectivament.Més informació sobre Medea

En valencià – Entrada 5€ – Duració: 60 minuts

 Dijous 15 de juliol – 22.00 hores

LEONARDO, Companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH)

La Companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, dirigida por Adán Rodríguez, presenta Leonardo, una adaptació dramàtica de Bodas de sangre, de Federico García Lorca. Leonardo «el de los Félix», s’enfronta a un doble conflicte que pesa sobre el seu destí de manera irreversible. El desamor i l’odi entre dos famílies que estan enfrontades per sempre per delictes de sang.

En castellà – Entrada 5€ – Duració: 80 minuts

Divendres 16 de juliol – 22.00 hores

IFIGENIA EN ÁULIDELa Nave Argo, companyia teatral del Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant

Ifigenia en Áulide és una tragèdia grega d’Eurípides que compta el sacrifici d’Ifigènia a les mans de son pare, el rei Agamèmnon. L’única finalitat del sacrifici és calmar la ira dels déus i retornar els vents a la platja d’Àulide per a salpar cap a Troia. Difícil decisió per a un governant i sorprenent actitud d’una princesa. La Nave Argo va estrenar Ifigenia en Áulide l’any 2015 i va ser àmpliament representada. L’any 2020 la companyia va voler donar-li un nou enfocament i ara constitueix el seu projecte central. La Nave és un grup de teatre juvenil que va nàixer l’any 2010 al Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant, dirigits per Marién Navarro, Carlos Aragüez i Fernando Nicolás. La majoria de les produccions són de temàtica grecollatina. Han rebut guardons en diverses edicions del Certamen Talía de València, en el Concurs Nacional de Teatre Grecollatí, en el Festival Provincial de Teatre Grecollatí d’Alacant, en els Premis Buero Coca-cola Experience i en el Certamen Nacional Amateur Prima Festum.

Més informació sobre Ifigenia en Áulide

En castellà – Entrada 5€ – Duració: 70 minuts

Actuacions de teatre professional

Dimarts 20 de juliol – 22.00 hores – MOLT DE SOROLL PER NO RES, Teatre de l’Abast – 12€

Dimecres 21 de juliol – 22.00 hores – CAYO CÉSAR, Atakama Creativitat Cultural – 12€

Dijous 22 de juliol – 22.00 hores – MILERS GLORIOSUS, Teatro de Papel Producciones SL – 12€

Divendres 23 de juliol – 22.00 hores – BURLAS DE AMOR DE DOÑA BARROCO , Coribante Producciones – 12€