Molts xiquets i xiquetes passaran per les diverses aules d’estiu del Centre Municipal de Recursos de Consum (CERCA), situat en els baixos del Mercat central, on podran participar en tallers com a robòtica, cuina, reciclatge, ball, multideporte o jocs d’aigua, entre altres.

El centre A prop, que forma part de la Regidoria de Comerç – Hostaleria – Consum desenvolupa aquesta Escola d’Estiu sota el títol de “Cuinant somriures”. En el fons, tracta d’inculcar, en un ambient distés, hàbits saludables a través de varietat de tallers.

L’Escola d’Estiu es dirigeix a xiquets i xiquetes de 6 i 14 anys i desplega les seues activitats fins al 6 de set., de 8 a 14.30 hores i té una matrícula de 42 euros a la setmana.

A prop, al marge dels seus tallers estiuencs, presta serveis a diferents col·lectius, des de joves consumidors a través dels seus centres educatius, fins als consumidors de la tercera edat, passant per grups desfavorits, associacions de consumidors i de comerciants, entre altres.

Visita Concejala de Consumo junto al director del CERCA

Visita Concejala de Consumo junto al director del CERCA

Ens rep Daniel Reina, responsable de l’entitat organitzadora ADENS Associació Difusió Educació Nutrició Salut i coordinador general de l’Escola d’Estiu qui atén les nostres preguntes.

Pregunta: Daniel, com és un dia tipus de l’Escola d’Estiu perquè ho coneguen les famílies?

Resposta: L’eix principal és la cuina des d’on parteixen altres activitats com a jocs d’aigua, robòtica, manualitats, ball i esport. L’alumnat tria l’activitat que oferim que prefereixen fer aqueix dia, un esport concret, per exemple. Aquesta informació es pot consultar també en la web www.alicantecerca.es

P: Quin tipus d’activitats de cuina realitzen aquests dies?

R: En la cuina comencen els dilluns amb una recepta de coques d’avena amb plàtan, els dimarts ve una cuinera professional convidada que fa un plat lliure com a pastissets i kafta libanesa. Els dimecres no es cuina perquè solem fer una excursió. Els dijous és cuina saludable i el divendres fem un concurs “Màster Xef” on els participants cuinen lliurement l’aprés durant la setmana,

P: Com organitzeu els grups de xavals i xavales?

R: Les edats comprenen de 6 a 14 anys i l’organització, en qualsevol cas, és per afinitat entre els participants: amistat, família, etc…

P: Quins són els costos de l’activitat i si existeix alguna oferta en cas de germans-as?

R: El cost de l’activitat és 42 euros setmanals amb un descompte del 16% en cas de participació de germans. Tenint en compte el tipus d’activitat és un preu molt ajustat a les economies familiars.

P: Què et sembla l’espai de CERCA per a realitzar l’Escola d’Estiu?

R: És un espai ideal ja que disposa de nombroses sales adaptades a les diferents activitats que es realitzen amb aire condicionat.

P: Com es pot realitzar la inscripció per a les setmanes d’agost?

R: Presentant la inscripció a CERCA que és un centre que funciona com a servei públic municipal en la planta inferior del Mercat, concretament a la cantonada dels carrers Calderón de la Barca i Balmes. El telèfon d’inscripció és 691556579 o a través del mail adensalud@gmail.com o en web www.alicantecerca.es

P: Què realitza habitualment l’entitat ADENS durant l’any?

R: Aquesta especialitzada en educació per a la salut participant en les diferents jornades en centres escolars i instituts sobre hàbits de vida saludable.

 

Bono-descuento mes de agosto Escuela de Verano

Bono-descuento mes de agosto Escuela de Verano