La història, tradicions, l’entorn, el comerç i la gastronomia són els temes a treballar en aquesta edició. Com cada any, el mes de setembre es comença el compte enrere per a la celebració d’una nova edició d’aquest certamen que té com a principals protagonistes a les noves generacions i que involucra als pilars més importants en el seu desenvolupament: l’educació i la família.

Per a aquest nou curs, el tema que es va a treballar tant fos com a centre de les aules busca posar en valor i recolzar el desenvolupament de la identitat col·lectiva amb el coneixement del nostre entorn a través de la creació de diferents peces audiovisuals tenint en compte les edats dels nostres hij@s.

El dibuix, la creació de peces en stop motion, la notícia o el documental serviran com a base per treballar els temes d’aquesta edició on volem valorar el punt de vista de les noves generacions amb el suport dels seus docents o d’associacions juvenils. Per recolzar aquest treball a partir del mes d’octubre a la web del certamen s’inclouran unes fitxes amb les pautes més importants per treballar cadascun de les peces a realitzar el termini de les quals de lliurament final està fixat per l’1 de febrer, a més de materials addicionals i un mail de contacte per resoldre dubtes.

Un jurat de professionals en actiu decidirà els treballs a premiar a excepció del premi al millor dibuix que serà per votació entre els nostres seguidors. Per als premis un any més comptem amb el suport dels nostres patrocinadors amb aportacions en espècie vinculats a l’educació o la cultura.

Amb el llançament d’aquests concursos, es busca veure com els nostres centres educatius comencen a incorporar a les aules l’ús de l’audiovisual com a eina transversal tenint en compte els beneficis del seu ús per a foment del treball en equip, desenvolupament de la creativitat, la motivació o l’aprenentatge en accions didàctiques o pedagògiques tenint en compte que la imatge s’ha convertit en el principal mitjà de comunicació en les societats desenvolupades.

Desglossament de concursos:

• Per a col·legis

o 1º i 2º de primària. Creació d’un dibuix.

o 3º a 6º de primària. Creació d’una peça en stop motion

 

• Per a instituts

o 1º a 3º AIXÒ. Creació d’una notícia

o 4 ESO i 1 batxiller. Creació d’un documental

A més, també s’ha llançat un concurs amb l’objectiu que joves d’entre 15 i 20 anys amb coneixements en disseny i imatge residents a la província donin forma al cartell on-line que visibilizará el tema d’aquesta edició i que estarà obert fins al 10 d’octubre amb un premi de 200€ i 100€ per al cartell més votat.

En tot aquest recorregut estaran presents els personatges creats en l’edició de 2018, amb la finalitat de seguir conscienciant sobre la diversitat cultural, sexual, i funcional (discapacitat motora, sensorial, orgànica i intel·lectual) i a més visibilizar amb els seus viatges i a través de nostres RR.SS els diferents municipis donar a conèixer la nostra història, tradicions, el nostre entorn, el comerç i la gastronomia utilitzant qualsevol dels dos idiomes oficials de la Comunitat Valenciana el castellà o el valencià.

Proyecta és un esdeveniment cultural, educatiu i d’oci que busca afavorir la inclusió de valors, fomentar el judici crític i desenvolupar el talent i la creativitat amb de l’aprenentatge del mitjà audiovisual treballant temes d’interès local i global a la província d’Alacant.

Organitzat per l’associació cultural audiovisual Mediterrània Audiovisual i dirigit per Bea Martínez busca ser un punt de trobada entre el sector audiovisual i el mitjà educatiu com a mitjà per al foment de la participació ciutadana. Compta amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura, la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament d’Alacant a més de diferents empreses privades i d’entitats del 3er sector. En aquests moments s’està perfilant la programació de la tercera edició amb el lema Proyecta on vius? que tindrà lloc en el mes febrer on un any més es busca incrementar el nombre de visitants sobretot de famílies que vulguin gaudir de les diferents activitats proposades que giren entorn del mitjà audiovisual nacional. L’objectiu és aconseguir assentar el certamen amb l’objectiu de crear un esdeveniment cultural que afavoreixi el turisme i sigui focus d’atracció de visitants i de desenvolupament econòmic al nostre territori a nivell directe i indirecte com succeeix amb altres festivals situats en diferents parts del món.

Per a més informació nostra web www.proyectacertamen.es o a les nostres xarxes socials FB o instagram proyecta_alc o en el mail proyectaorganizacion@gmail.com