La nova Seu Universitària de la Universitat d’Alacant a Calp va presentar ahir, a les instal·lacions de la Seu a la Casa Nova, la seua programació per al primer semestre de l’any 2020 integrada per 39 activitats. L’acte de presentació va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa de Calp, Ana Sala; Eva Valero, directora del Secretariat de Seus Universitàries de la UA; Josep Ivars, director de la Seu Universitària de Calp; i Rebeca Merchán, regidora responsable de la Seu.

La programació dissenyada engloba temàtiques variades com la gastronomia, el cinema, la intel·ligència artificial, la marca personal, el turisme, empreneduria, entre altres, o el canvi climàtic, a més d’un club de lectura i exposicions .El programa començarà el 14 de gener a les 19.30 hores, amb una conferència sobre Miguel Hernández a càrrec de la catedràtica de Literatura Hispanoamericana de la UA Carmen Alemany. El 21 gener a les 19.30 hores serà el torn de la Gastronomia amb una xarrada impartida per Josep Bernabeu, catedràtic d’Història de la Ciència, a la qual seguirà el Cicle de conferències Gastronomia a la Seu de Calp, integrat per 4 xarrades de febrer a juny, en les quals participaran, entre altres, els xef amb Estrella Michelin José Manuel Miguel del Restaurant Beat o Ferdinando Bernardi de l’Orobianco. Un altre dels cicles de conferències programats tindrà com a tema central a «Els mestres de la comèdia cinematogràfica» (del 26 de febrer al 27 de maig). A més s’han programat altres cicles de conferències sobre medi ambient; sobre les festes de Moros i Cristians i dues sessions de presentació del Pla Estratègic de Turisme de Calp 2020-2030. La programació també inclou altres conferències sobre temes d’interès com la intel·ligència artificial o la marca personal. El club de lectura començarà el 28 de gener coordinat per Ignacio Ballester, amb diverses sessions fins al 23 de juny. El programa es completa amb diverses exposicions: «Humor social VII: el llibre et fa lliure»; «Canvi climàtic i erosió costanera»; i «Els límits del creixement».

El director de la Seu Universitària, Josep Ivars ha declarat que “es tracta d’una programació àmplia i variada ja que volem arribar al major nombre possible de persones amb continguts d’interès, ja que volem que la Seu siga la Seu de tots” i ha afegit que “aquesta programació es completarà amb noves activitats, ja que estem tancant dates amb les persones encarregades d’aquestes i se n’aniran incorporant”. La directora de Seus Universitàries de la Universitat d’Alacant, Eva Valero, ha assegurat que “l’objectiu de les Seus és transferir el coneixement de la Universitat al conjunt de la societat i la programació que avui es presenta a Calp ha aconseguit aquest objectiu”. Per part seua, Rebeca Merchán, regidora responsable de la Seu Universitària, ha assenyalat que “la Seu Universitària està oberta a totes les associacions i entitats de Calp que vulguen organitzar activitats en les seues instal·lacions perquè volem que Casa Nova siga un lloc dinamitzador de la societat”. L’alcaldessa de Calp, Ana Sala, ha afirmat que “la millor manera de posar en valor la Casa Nova és omplint-la de cultura, conferències i activitats ja que sempre ha sigut un lloc emblemàtic per als calpins i calpines i volem que ho continue sent”.