La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, ha informat que ja ha començat la retirada dels mosaics situats en la Plaça Baix inspirats en l’obra de Sixto Marco entorn del Misteri d’Elx.

Arabid ha recordat que es tracta de tres mosaics realitzats pels artistes Antonia Soler, María Dolores Mul·là i Sixto Marco entorn d’esbossos sobre dibuixos del Misteri del mateix Sixto.

El primer d’ells es va col·locar l’any 2002 amb Diego Maciá com a alcalde i el tercer l’any 2009 durant el mandat d’Alejandro Soler.

Ja s’ha retirat el mosaic realitzat per Antonia Soler i en els pròxims dies es procedirà a la retirada dels dos restants.

Els mosaics es traslladaran al magatzem municipal on quedaran depositats fins que l’Equip de Govern decidisca la seua nova ubicació.

“La nostra idea és col·locar els mosaics a la porta principal de Santa María o al llarg del recorregut que realitza el Festeig del Misteri. Hem d’estudiar detingudament com és la millor ubicació, però pensem que el lloc idoni és l’entorn de la basílica”, ha assenyalat Arabid.