Aquesta setmana els xiquets i xiquetes de Finestrat han començat les activitats lúdic esportives organitzades a l’escola d’estiu de la localitat i el Campus “Multiactividades” que organitza el Club de Taekwondo Finestrat. L’alcalde del municipi, Juan Francisco Pérez, al costat del regidor d’Esports, David Alarcón, han visitat les instal·lacions i han donat la benvinguda als més de 200 alumnes/as que participaran en aquestes propostes estivals. En paraules del primer edil “després de la finalització de l’etapa escolar arriben les vacances i, des de l’Ajuntament, un any més, fem un esforç important per a ajudar a conciliar els horaris de treball dels pares i mares amb les vacances dels seus fills. I ho fem amb diferents propostes estivals perquè els xiquets estiguen entretinguts, alhora que es divertisquen, amb una àmplia oferta esportiva, artística i lúdica en la qual tenim en compte la flexibilitat, és a dir, que puguen apuntar-se per setmanes o quinzenes, i també que els preus resulten assequibles a les famílies”.

L’escola d’estiu està dirigida als menors des de 2n cicle d’Educació Infantil, Primària i, com a novetat enguany, també Secundària. Les activitats tindran una durada de 5 setmanes, des del 25 de juny fins al 26 de juliol, amb horari des de les 9.00 fins a les 15.00 hores. El programa de l’escola inclou activitats esportives, cuentacuentos, manualitats, excursions i cursos de natació en la piscina municipal, a més de servei de menjador. Enguany, s’inclouen diverses novetats en la planificació de l’escola com un taller d’anglés on els alumnes practicaran nocions bàsiques de l’idioma i pràctiques per al maneig de les noves tecnologies.

Va donar començament la 3a edició del Campus “Multiactividades” d’estiu que organitza el Club Taekwondo Finestrat. Aquest campus està dirigit a alumnes/as amb edats compreses entre els 7 i els 18 anys d’edat i tindrà una durada de 5 setmanes. Els participants podran gaudir de diferents activitats com la pràctica d’arts marcials, entrenament esportiu, exercicis aquàtics en la piscina municipal o parkur. A més, tindrà un component teòric de gran aplicació en la vida quotidiana perquè els ensenyaran nocions d’orientació en muntanya, primers auxilis bàsics, salvament i socorrisme.

D’altra banda, dilluns que ve donaran començament també la 2a edició de l’Escola Infantil municipal d’estiu de 0 a 3 anys d’edat i que tindrà lloc en la EMUFI de Finestrat. Així mateix, també donarà començament el Campus d’Art d’Estiu, en el Centre de Formació del Bulevard, situat en la principal rotonda del Bulevard comercial. El programa del campus inclou, com en anteriors edicions, tècniques de pintura, ceràmica, manualitats, gravats, disseny gràfic, cuina creativa o jocs esportius en l’exterior, entre altres activitats i tot des d’una perspectiva que busca despertar i potenciar el costat més artístic i creatiu dels participants

“Han sigut més de 300 els alumnes i alumnes inscrits en les diferents escoles d’estiu oferides en la nostra localitat, complint així xifres rècords de participació. Satisfets una vegada més de fer possible la conciliació familiar i de poder adaptar-nos a les necessitats que demanden les famílies”, va apuntar el primer edil.