Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Mutxamel s’ha vingut impulsat la restauració del patrimoni arquitectònic, pictòric i escultòric de caràcter cultural i religiós del municipi. El patrimoni moble de l’església d’El Salvador ha sigut un dels eixos centrals d’aqueixos treballs. Primer va ser el torn del quadre del Carro Triomfant, li van seguir les pintures de l’altar major i el llenç de San juan Baptista.

Ara, després de la rehabilitació de la imatge i el tron de la Verge de Montserrat, els esforços se centren en retornar la seua esplendor al retaule i imatge de San José a l’Església d’El Salvador.

Rafael García Berenguer, regidor de Cultura, expressa el desig de “actuar en la mateixa línia d’actuació seguida amb la Verge de Montserrat. Els treballs es desenvoluparan en la totalitat d’aquest, respectant l’originalitat i mantenint els tons de les policromies que li donen aqueix caràcter romàntic de tonalitats apagades. Al mateix temps, s’intervindrà en la imatge de San José que es troba molt deteriorada”.

El regidor va acudir a supervisar l’inici dels preparatius que donaran pas als treballs de rehabilitació per a recuperar l’essència del conjunt religiós, intentant tornar a la policromia original del retaule i de l’escultura.

Dins del mateix procés, es durà a terme un estudi de la imatge de San José per a intentar conéixer la seua autoria, la qual destaca per ser l’única talla completa que posseeix l’església.

La restauració del conjunt serà a càrrec de José Vicente Bonete Ruiz, qui va dur a terme els treballs en l’altar de l’Ermita de Montserrat i en la Verge de Montserrat.

Dentro del mismo proceso, se llevará a cabo un estudio de la imagen de San José para intentar conocer su autoría, la cual destaca por ser la única talla completa que posee la iglesia.

La restauración del conjunto correrá a cargo de José Vicente Bonete Ruiz, quien llevó a cabo los trabajos en el altar de la Ermita de Montserrat y en la Virgen de Montserrat.