Divendres que ve 12 de febrer, a les 20 hores, comença una nova edició de les “Jornadas Profesionales del Cine Españolˮ, que organitza per sisé any consecutiu la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, situada al carrer Ramón y Cajal (nº4). Aquestes jornades estan dirigides pel professor John Sanderson.

L’esdeveniment se celebrarà de manera presencial, prèvia inscripció i respectant el límit d’aforament establit per les restriccions sanitàries. No obstant això, també podran seguir-se en directe via streaming a través del següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html

Mariano Barroso serà l’encarregat d’inaugurar les VI jornades divendres que ve. Barroso és un reconegut director i guionista català (nascut a Sant Just Desvern, en 1959) amb una àmplia formació cinematogràfica, i guanyador de dos premis Goya:, com a millor director novell en “Mi hermano del almaˮ (1994) i pel millor guió adaptat en “Todas las Mujeresˮ (2013). Gràcies al seu notable treball, tant en cinema com en televisió, va ser elegit president de l’Academia del Cine Español en 2018.

Després de la inauguració a càrrec de Mariano Barroso, participaran també en les jornades el productor Roberto Romeo (també el 26 de febrer); i es finalitzarà amb la sessió protagonitzada per Antxón Gómez, dissenyador de producció, que tindrà lloc el divendres 12 de març.

El propòsit d’aquestes jornades és convocar amb regularitat a destacats professionals del cinema en diferents especialitats, perquè compartisquen amb els assistents l’evolució de la seua trajectòria, així com els recursos que utilitzen per a desenvolupar el seu treball i la seua visió actual de la indústria cinematogràfica espanyola.

Tot aquell que desitge assistir, pot inscriure’s gratuïtament a través del següent enllaç: https://cvnet.cpd.ua.es/uacuestionarios/preguntas.aspx?idcuestionario=97328&idioma=es