Demà, dimecres 3 de març, a les 19.00 hores la Seu Universitària de la ciutat d’Alacant donarà inici al seu cicle de recitals “Marzo de guitarraˮ. Juan José Rodríguez serà el primer intèrpret d’aquest conjunt de recitals, que també es retransmetran via en línia per a poder arribar a un públic més ampli malgrat la difícil situació sanitària.

Marzo de guitarraˮ és una iniciativa musical que va nàixer amb l’objectiu d’oferir una sèrie de concerts de guitarra clàssica de primer nivell per a tot aquell que ho desitge. Aquest conjunt de recitals serà a càrrec dels estudiants del Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d’Alacant, directament vinculat al conservatori de la ciutat. En total tindran lloc tres concerts, els dies 3, 17 i 24 de març.

El protagonista de la cita de demà dimecres serà Juan José Rodríguez. Nascut a Badajoz en 1996, va cursar els seus estudis de música a la ciutat extremenya, obtenint matrícula d’honor en l’especialitat de guitarra del Grau Professional. Posteriorment, obtindria també el Premi Extraordinari Fi de Carrera en finalitzar els estudis superiors en el Conservatorio Bonifacio Gil.

El seu domini de l’instrument li ha portat a obtindre diversos guardons, entre els quals destaquen el primer premi en el Concurso Internacional de Guitarra Ciudad de Castalla, el premi a millor intèrpret extremeny en el Concurso Internacional de Guitarra Clásica Ciudad de Cória (Cáceres) o la beca de participació en el programa de la Ruta Quetz de BBVA. A més, en 2016 va col·laborar com a solista amb l’Orquesta de Extremadura.

En el concert de demà, Juan José Rodríguez interpretarà, en primer lloc, la Chaconne de la Partita Núm. 2 de violin BWV 1004, de Johann Sebastian Bach. D’altra banda, s’interpretaran també el tercer i quart moviment de la Sonata para guitarra, d’Antonio José: Pavana triste (III) i Finale (IV).

L’entrada a aquest recital, així com als altres dos del cicle, és totalment gratuïta. A causa de la complicada situació sanitària derivada de la pandèmia per COVID – 19, la Seu Universitària tindrà un aforament més reduït de l’habitual a la sala del concert. No obstant això, aquells que ho desitgen podran seguir el concert des de casa, ja que també es retransmetrà via en línia a través del següent enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html

Després d’aquest primer concert de demà, estan programades altres dues cites els dies 17 i 24 de març. El dimecres 17, l’intèrpret convidat serà Non Ho – Nam, mentre que el dimecres 24 el recital serà a càrrec d’Alfredo Amezcua.