Casa Mediterráneo celebra aquest cap de setmana un doble concert extraordinari de Nadal, a través de la recuperació de la seua Ensemble, a benefici de la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL). L’actuació, patrocinada pel Consell Regulador de Xixona i Torró d’Alacant, reunirà 11 músics per a oferir composicions de Manfredini, Strauss, Gruber i Beethoven el dissabte 19 i diumenge 20 de desembre a les 12.00 hores en la seu de la institució de diplomàcia pública amb inscripció prèvia en el correu comunicacion@casa-mediterraneo.es.

El Ensemble Casa Mediterráneo, creat en 2014, torna a l’Espai Blau de l’Antiga Estació de Benalúa amb la intenció de “bastir ponts entre les diferents cultures del Mediterrani a través de la música”, detalla el director general en funcions de la institució diplomàtica, Héctor Salvador, perquè és “la seua voluntat d’intercanvi la que permet ampliar fronteres per a col·laborar amb compositors i artistes de gèneres diversos”.

En aquesta ocasió, el Ensemble Casa Mediterráneo oferirà un concert en format d’orquestra de cordes dirigit pel mestre alacantí Ignacio García-Vidal. El repertori es compon de cinc peces de Francesco Manfredini, Johan i Josef Strauss i Franz Xaver Gruber, al costat d’una Simfonia de Ludwig Van Beethoven com a homenatge a la figura del compositor en el 250 aniversari del seu naixement.

Així mateix, aquests concerts serviran per a recaptar fons per a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments, “una entitat la labor de la qual durant la pandèmia ha sigut exemplar. No obstant això, tots els seus esforços es multipliquen, en aquestes dates tan especials, per a proveir de productes bàsics a les famílies més vulnerables de la nostra província. Amb aquest concert, pretenem posar el nostre granet d’arena perquè totes les persones puguen disposar d’aliments i productes de primera necessitat durant el Nadal i els primers mesos de 2021”, ha explicat Salvador.

La Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) ha habilitat una plataforma online per a realitzar donacions en la seua pàgina web (www.bancodealimentosalicante.org), així com un número de compte: ES67 2038 6165 8160 0059 4056.

PROGRAMA DE MÀ I FOTOGRAFIES

Programa de mà del concert.