A poques hores que comence el Festival de música en valencià Nyespro Rock, la plaça del Convent es prepara per a albergar aquest gran esdeveniment que atraurà aquest dissabte a nombrosos joves a Callosa d’en Sarrià.

La regidora de Joventut, Lumi Puigcerver, ha estat supervisant el muntatge de l’esdeveniment que està a ple rendiment perquè demà estiga tot llest per a gaudir d’un cartell de luxe amb les actuacions de Rebeca Mut, el grup callosí Owix que celebren el seu 25 aniversari i La Fúmiga.

L’entrada al festival serà gratuïta i l’obertura de portes de l’esdeveniment serà a partir de les 20.00 hores. Festival de música comptarà també amb la participació del grup Muixeranga Marina Baixa. A més s’habilitarà una barra de menjar i begudes a preus populars a càrrec de l’Associació de Moros i Cristians de Callosa d’en Sarrià. Enguany, igual que l’anterior, es tornaran a usar gots reciclables amb el logo del festival amb la finalitat d’aportar un granet d’arena a la conservació del medi ambient.

Per a obtindre informació actualitzada sobre el festival es podran seguir els perfils de Facebook i Instagram del propi festival ‘Nyespro Rock’. A més, a través del perfil de Facebook es podrà participar fins hui, 29 de març, a les 20.00 hores, en un sorteig d’una samarreta del festival. Per a això, tan sols s’ha de donar a ‘M’agrada’ i comentar un dels post creats a aquest efecte amb el cartell de l’esdeveniment.

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià a través d’aquesta tercera edició vol consolidar en el municipi un festival pròxim, on el bon ambient, la cultura, la joventut i la música que es fa en el nostre territori es potencien i el convertisquen en un esdeveniment únic.

Cartell Nyespro Rock 2019

Rebeca Mut és una cantant Beniarbeig amb una llarga trajectòria en diferents grups, entre els quals destaca el conegut Musicants. Entre els seus últims treballs destaca el tema ‘Dones Salvatges’, en el qual reivindica el paper de la dona en la nostra societat.

La Fúmiga és una banda que reprodueix en l’escena valenciana el fenomen ja conegut en altres llocs del món de portar agrupacions formades per instruments de vent i percussió del carrer a l’escenari, a l’estil de les bandes balcàniques o les brass bands del centre d’Europa. Amb aquesta instrumentació, mescla de la cultura de banda i l’alternativa, fan un repàs al panorama musical en valencià, amb el ska, el punk, el pop alternatiu i la música llatina com a referents. La Fúmiga a més ha sigut una de les bandes triomfadores en l’últim Festivern.

Òwix és un grup d’estil folk rock que té el seu origen a Callosa d’en Sarrià. Liderat pel músic callosí Ximo Guardiola, celebren enguany el seu 25 aniversari. El recorregut de Òwix comença en 1994, quan obtenen el primer premi en el concurs Tirant de Rock. El seu primer disc es va dir ‘La senda del cel’ (1995). La segona etapa de Òwix comença en 2000, quan Ximo Guardiola i Pere Samblas romanen en la formació i s’afigen Eugènia Saval i Tòfol Pla. A l’any següent editen el segon disc, ‘Al País Valencià’ (Vaso Music 2001). En 2002 entra en el grup la veu i viola de Antonella Llorens. El tercer disc, ‘Bullirà el mar’, va eixir al mercat en 2006. En aquells dies el grup ja compta amb les noves incorporacions de Sam Sanchis, Marieta Soler, Inma Ortuño, Oscar Guiu i Albert Saval, així com amb la col·laboració de Miquel Gil. De la mà de Capicua Produccions, en 2009 van editar el CD+DVD ‘Òwix 15 anys’, dues hores de concert en directe en el Palau Altea, més un documental. A la fi de 2013 van presentar TriologiOWIX, tres concerts en directe amb tres estils diferents. 25 anys de trajectòria del grup que podrem gaudir al poble que els va veure nàixer, gràcies al Nyespro Rock 2019.