La regidoria d’Igualtat i el Consell Local per la Igualtat de Gènere han organitzat una concentració sorollosa que es mourà pel centre de la ciutat per a reivindicar un present i futur en igualtat el Dia Internacional de l’Eliminació de les Violències Contra les Dones.

Dilluns que ve Villena se suma a la commemoració del 25N, Dia per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones. Ho farà amb una concentració sorollosa en la Plaça de Santiago a les 20 hores que es desplaçarà fins a Joaquín María López i a través de Corredissa a Marqués de Villores fins a tornar a Santiago.

“Totes i tots tenim la responsabilitat de posar la igualtat en el centre, per això convidem a la ciutadania a clamar per un present i futur en igualtat”, ha assenyalat la regidora d’Igualtat, Alba Laserna. Des de la regidoria i el Consell Local per la Igualtat de Gènere alarmen sobre el nombre de víctimes de violència de gènere durant enguany 2019 a Espanya. El nombre de dones assassinades és de 50 mentre que s’han donat un total de 90 feminicidis.

“Qualsevol assassinat cap a les dones és un drama i enguany ha sigut especialment dur en els mesos de juliol i agost on es va declarar l’alerta feminista”, ha subratllat Isabel Silva del Consell per la Igualtat de Gènere. Silva incideix a “conscienciar sobre la importància d’educar en igualtat”, com a solució a aquest problema social.

A més de la concentració sorollosa s’ha organitzat un teatre fòrum el dimarts 26 de novembre dirigit a l’alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius de la ciutat. En total 300 persones repartides en tres torns formaran part d’aquesta recreació en la qual el públic s’implica activament en la resolució del conflicte.

El dijous 28 de novembre, gràcies a la Seu Universitària de la Universitat d’Alacant tindrà lloc la xarrada de Erick Pescador, el sociòleg i expert en noves masculinitats més reconegut del nostre país. Serà a les 19 hores en la sala d’actes de la Casa de Cultura i la seua conferència portarà per nom “Altres maneres de ser home des des de el cuidat”.