Aquest divendres 3 de gener -a les 20.30 hores a l’Església de Sant Bartolomé- Xàbia estrena l’any 2020 amb la música de Haizeak Ensemble, una agrupació de músics joves que presentarà un programa integrat per diferents obres per a grup de vents del segle XX, entre les quals trobem el Quintet de Nielsen i les Sis Bagatellas de Ligeti.

Haizeak Ensemble es va formar en 2016 gràcies a la il·lusió i curiositat de cinc joves: Carme Català, flauta travessera; Rosa Alabort, oboé; Joaquín Sáez, clarinet; Pedro Úbeda, fagot i Marc Gosálbez, trompa. Els anys següents es dediquen a treballar conjuntament i buscar un so únic. Finalment i després d’aquests anys de treball, a l’abril del 2019 decideixen presentar la seua agrupació de manera oficial i ho fan amb la creació del seu primer projecte: Stories.

Cada membre del ensemble realitza els seus estudis en diferents conservatoris de tota Europa com són Rostock University of Music and Drama, Malmö Academy of Music i Escola Superior de Música de Catalunya; i com a grup, planegen continuar sumant projectes i augmentar la seua formació conjunta.

El seu objectiu sempre ha sigut intentar sorprendre i arribar al major públic possible; per això, la seua versatilitat els permet combinar els cinc instruments i interpretar peces per a agrupacions diferents al quintet de vent, donant així un matís diferent a cadascun dels seus concerts o projectes.

Haizeak Ensemble ha rebut consells d’experts com Germán Guillen (Clarinet de la Banda Municipal de Mallorca) i Jose Manuel Bañuls (Saxofon tenor del quartet de saxofones Fukio). A més, van assistir a diverses masterclass amb diferents professionals com Mauro Rus (Fagot de l’Orquestra del Teatre Sant Carles de Nàpols), Monica De Matteis (Consevatorio Santa Cecilia de Roma) o Nancy Braithwaite (Conservatori Rotterdam Codarts).