La nova orquestra ADDA Simfònica creada per la Diputació d’Alacant amb el director titular Josep Vicent actua per primera vegada en Auditori de la Mediterrània amb un gran programa que comptarà amb la participació de dos intèrprets destacats, el pianista Iván Martín que també dirigirà part del concert i el clarinetista Joan Enric Lluna que igualment dirigirà una altra part del concert.

Aquesta orquestra impressiona a l’espectador per la gran qualitat musical que desplega en les seues actuacions, dins del variat repertori que està assumint de la mà del seu director titular Josep Vicent, en la primera part d’aquest concert especial de ADDA Simfònica en Auditori de la Mediterrània, dirigida per Iván Martín, s’interpretarà el Concert per a piano número 5 de Beethoven, conegut com a “Emperador”, amb el mateix Iván Martín al piano, i en la segona part, amb direcció de Joan Enric Lluna, el Concert número 1 per a clarinet i orquestra de Weber, amb Lluna com a solista. El concert inclourà la Simfonia número 1 “Clàssica” de Prokófiev i l’Obertura sobre Temes Hebreus per a clarinet, piano i orquestra també de Prokófiev.

El programa d’aquest concert només s’interpretarà en ADDA Alacant i Auditori de la Mediterrània i la fi del concert a La Nucia és solidari per a recaptar fons per al Programa d’Aliments de La Nucia destinat a ajudar persones i famílies amb greus problemes econòmics que els impedeixen comprar els aliments bàsics.

Preu general per a assistir a aquest concert: 10 euros

Amb descompte: 5 euros. Per a estudiants, menors de 16 anys, jubilats, pensionistes, Carnet Jove i grups amb mínim de 10 persones.

A benefici del Programa d’Aliments de La Nucia

ADDA·Simfònica

Formada per músics alacantins i internacionals, ADDA SIMFÒNICA ha consolidat la seua programació i es presenta ara com l’orquestra estable del reconegut auditori ADDA i el territori d’Alacant, sota el paraigua de la “Fundació de la Comunitat Valenciana – Auditori de la Diputació d’Alacant”. Ha col·laborat amb solistes i compositors com David del Port, Orfeó Valencià, Ginesa Ortega, David Romero, Michael Nyman, Juan Echanove, Joaquín Achúcarro o Igor Yebra.Estarà dirigida pel reconegut mestre israelià Yaron Traub, els espanyols Virginia Martínez, Iván Martín, Joan Enric Lluna, Lucas Macías i el Director Titular i Musical de la formació i del ADDA, Josep Vicent.

El projecte discogràfic de l’orquestra s’inicia amb la integral de la música del compositor espanyol Manuel de Falla.

Joan Enric Lluna

Joan Enric Lluna és un músic polifacètic que compagina la seua labor de clarinetista amb la direcció d’orquestra i l’ensenyament. El seu compromís amb la música de cambra li ha portat a actuar amb quartets com l’Alexander, Tòquio, Jerusalem, Brodsky o Sine Nomine. Joan ha estrenat nombroses obres de cambra de compositors com a C. Cano, J. Torres, I. Zebeljan, P. Barker, Sr. Del Port o H. Khoury.

Iván Martín

Iván Martín és ara com ara reconegut per la crítica i el públic com un dels pianistes més brillants de la seua generació dins i fora de les nostres fronteres. Col·labora amb pràcticament la totalitat de les orquestres espanyoles, així com amb les principals internacionals com l’Orquestra Filharmònica de Londres, Berliner Konzerthausorchester, Orquestra de París o l’Orquestra Filharmònica d’Estrasburg, i de la mà de directors tals com Gerd Albrecht, Max Bragado, Josep Caballé Domenech, Marzio Conti, Justin Brown, Pedro Halffter, entre molts altres.

PROGRAMA:

Sergei Prokofiev

Obertura sobre Temas Hebreos, Op.34 bis (9’)

Ludwig van BeethovenConcierto para piano y orquesta n.5, en Mib Mayor, Op.73 (39’)

  1. Allegro (20’30»)
  2. Adagio poco mosso (8’30»)
  3. Rondó: Allegro ma non troppo (10′)

Carl María von Weber

Concierto para clarinete y orquesta n.1, en fa menor, Op.73 (19’30»)

  1. Allegro (7′)
  2. Adagio ma non troppo (6’30»)
  3. Rondó: Allegretto (6′)

Sergei Prokofiev

Sinfonía n. 1, en Re Mayor, “Clásica”, Op.25 (14’)

  1. Allegro (4’30»)
  2. Larghetto (3’30»)
  3. Gavota: Non troppo allegro (1’30»)
  4. Finale: Molto vivace (4’30»)