L’Orquestra de Joves de la Província d’Alacant –OJPA- actua amb músics, en la seua majoria xiquets, de l’Orquestra d’Aspirants a la OJPA. Més de cent músics en un concert especial dins del 70 aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans amb l’auspici de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

La OJPA ha aconseguit en 2018, per tercera vegada, el primer premi en el Festival Summa Cum Laude de Viena i l’Orquestra Aspirants OJPA ha sorprès al jurat internacional del Festival Summa Cum Laude de Viena i ha sigut elogiada i distingida amb un segon premi. Sorprenents ambdues orquestres per la qualitat musical de les seues interpretacions, per la quantitat de xiquets i joves que formen part d’ambdues i pel projecte pedagògic, artístic i musical al que pertanyen.

El programa, molt atractiu, inclou entre altres obres la Dansa número 5 de Brahms, Suite El Trencanous i l’Obertura 1812 de Tchaikovsky, Dansa bacanal de Samson et Dalila de Saint-Saënts, Suite número 2 de Música Aquàtica de Händel, Intermezzo de Cavalleria Rusticana de Mascagni i Marxa fúnebre per a una marioneta de Gounod,

L’Orquestra de Joves de la Província d’Alacant es nodreix també de l’Orquestra d’Aspirants amb xiquets que aspiren a passar a la OJPA que és l’orquestra d’adolescents i joves. La OJPA i el seu director mantenen una col·laboració artística especial amb el Auditori de la Mediterrània.

Entrada Gratuïta. Amb invitació a arreplegar en taquilla. Aquesta actuació compta amb el suport especial i impuls de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.