El pròxim divendres 30 de novembre la Coral de la Universitat d’Alacant actuarà al Teatre Calderón d’Alcoi, on interpretarà el tradicional Concert de Nadal a les 20 hores, amb el patrocini de la Fundació Mutua Levante. L’entrada és gratuïta amb invitació, ja disponibles en UA-Campus d’Alcoi (C/ Sant Francesc, 10) i una hora abans de l’actuació en la taquilla del Teatre Calderón.

Dirigida per Shlomo Rodríguez, la Coral de la UA té aproximadament seixanta integrants que posaran veu a un repertori especial que inclou música tradicional catalana, italiana, havaneres, i fins i tot cançons d’El fantasma de l’Òpera, The Beatles, Freddie Mercury, i altres peces nadalenques.

El programa elegit pel director és un recorregut per diferents territoris musicals, que van des de peces tradicionals com «El cant dels ocells», passant per fragments emblemàtics del gènere líric com a «L’elisir d’amore», havaneres, musicals, o «Somebody to love» de Queen, entre unes altres i, per descomptat, una sèrie de nadales clàssiques. Es tracta d’un repertori que, tot i l’heterogeneïtat, té un fil conductor molt clar: oferir cançons que creen un clima d’emoció i bona música. Es tracta d’una oportunitat de conèixer el treball que ha desenvolupat aquesta formació universitària des que van iniciar els assajos al setembre. El concert de Nadal representa el primer gran repte anual que té la Coral, en el qual queda patent que la veu humana i la música coral són instruments únics que permeten comunicar i emocionar alhora.

 

La Coral

La formació està integrada aproximadament per 60 integrants, que dirigits per Shlomo Rodríguez, es caracteritza per ser una formació en què es troba representada tota la comunitat universitària, des d’estudiants de grau i postgrau, de la Universitat Permanent, personal d’administració i serveis i professors, però també exalumnes i anteriors membres de la Coral.