Presentació en concert de l’àlbum “El primer dia del mundo” (2022) de Txus Amat divendres que ve 2 de desembre a les 19.30 hores en l’Espai d’Art B.Art d’Alacant,  acompanyat pel acordeonista búlgar Ivan Mitov. El CD recull una antologia de setze cançons que comprén un període de trenta anys de composicions realitzades per aquest autor i compta amb il·lustracions de Pablo Auladell (Premi Nacional del Còmic 2016).
Txus Amat (1965), debuta en 1989 en el Teatre Gayarre de Pamplona on obté el Primer Premi de Cantautors Joves que convoca el Govern de Navarra. Des de llavors, les seues presentacions en solitari i en companyia de diverses formacions es materialitzen en els espectacles “Versos como garabatos” (1998), “Calles Humanas” (2000), “Campos de maíz” (CD 2003), “Camerata Carabel”(2011) aquest últim al costat de Pablo Auladell.
En els últims anys, les seues composicions han anat derivat cap a la musicalización de poemes, destacant els recitals “Suite del amor i las ciudades” amb poemes de Luis García Montero, “Fantasia para una rosa incerta” amb textos de Raquel Lanseros i Fernando Valverde, “Homenaje a Miguel Hernández” de José Luis Ferris, “Vals de lo que a mi me duele” amb poemes de José Luis Rico. Amb aquest últim grava “A orillas de la ciudad luz” amb l’obra de vint-i-cinc poetes alacantins. En 2021 estrena “Cuerdas y papel”, amb vint poemes d’altres tants poetes nacionals.  En l’actualitat prepara l’edició del llibre-cd “Pájaros” del poeta Pedro Serrano, l’espectacle “Ellas cuentan la guerra” al costat de Rosa Cuadrado, a més de la presentació del seu nou  àlbum CD recopilatori amb cançons de la seua autoria titulat “El primer dia del mundo”.

“Vals de lo que a mi me duele”