L’Orquestra de Cambra Virtuós Mediterrani per mitjà de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant ofereix aquest diumenge un Concert en Son de Pau  que en aquests moments busca “portar un missatge d’esperança a tot aquell que l’escolte”.

Aquesta cita, que tindrà lloc en la Petxina de l’Esplanada des de les dotze del migdia, compta amb un repertori en el qual es podrà escoltar obres de reconeguts compositors de la música clàssica com Handel, Vivaldi, Rameau i Brahms, però també es podrà gaudir de música amb molt de significat i que brindarà al públic diverses emocions. L’entrada serà lliure fins a completar l’aforament del lloc.

Com a punt significatiu i simbòlic, els violinistes Stanislav Tkach (Rússia) i Petro Vassilevsky (Ucraïna) interpretaran junts el Concerto grosso en Re menor RV 565, Op.3 N°11 d’Antonio Vivaldi com una mostra del vertader sentir dels habitants de bona voluntat d’aqueixes terres, que al llarg de la història han tingut llaços culturals i humans molt forts i que hui dia repudien tota acció de violència i agressió. Tocant junts, generant bellesa i harmonia junts, els músics pretenen enviar un poderós missatge de pau i germanor. El tercer solista del Concerto de Vivaldi serà el violoncel·lista cubà Romani Luis Cana.

El seu director titular, el Mestre Gerardo Estrada Martínez ha avançat que “escoltarem obres de diferents latituds que ens recordaran la bellesa de la cultura de diversos racons del planeta com a expressió genuïna del vertader sentir de pau i germanor dels éssers humans, generadors de bellesa per excel·lència”. El director afig que “és música per a tancar els ulls i elevar l’esperit en comunió amb els milions de cors que a nivell mundial repudien l’horror de la guerra i exigeixen la pau en cada lloc del món que està absent i música que porta en si mateixa missatges poderosos per a reflexionar i construir junts una societat en pau i harmonia”.

Virtuós Mediterrani

Nascuda a Alacant en 2020 en temps de gran dificultat, la tenacitat dels seus components i han aconseguit mantindre viva la il·lusió i l’esperit creatiu per a emprendre amb valentia una oferta variada de concerts que ha començat amb una inoblidable i emotiva vetlada en la Cocatedral de Sant Nicolás, amb la interpretació del Stabat Mater de Pergolesi (Setmana Santa 2021).

El Mestre Gerardo Estrada Martínez, té una dilatada trajectòria internacional que l’ha portat a destacats escenaris en més de 30 països a tot el món, estant al capdavant de prestigioses orquestres.

Virtuós Mediterrani està conformada per músics de gran nivell, que mesclen l’experiència amb el foc i la passió, aconseguint així un resultat sorprenent i refinat. El seu repertori abasta les grans obres de la música clàssica escrites per al seu format, així com l’òpera de cambra, la música sacra i diversos concerts temàtics. És també un dels objectius de l’orquestra l’obrir les seues portes als nous compositors i solistes per a brindar-los una oportunitat de creixement i projecció.