El Cor Contrapunctum d’Alacant està compost per diversos professionals i aficionats a la música amb l’esperit de reviure un repertori renaixentista en el qual s’inclou música religiosa i profana de l’època. En els seus dotze anys d’existència ha realitzat gran quantitat de concerts fora de la nostra ciutat, ens els que destaquen els de l’Ermita La Santiga a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), Centre Cultural L’Asunción (Albacete) i el Festival de cors d’Ayora (València). A Alacant, els de la Basílica de Santa María, Cocatedral de Sant Nicolás, Parròquia de la Misericòrdia, Club Informació, MARQ, Parròquia de Sant Pasqual, Les Cigarreras, Castillo de Santa Bàrbara, SEU de la Univiersidad, Real Liceu Casino d’Alacant i Ermita de Sant Roque, havent sigut convidat en diverses ocasions a participar en importants cicles de música antiga.

En 2017 organitza la Trobada Internacional de Cors, tenint com a convidat al Skderborg Kammerkor de Dinamarca. En 2018 convida al Cor de Colmenar Vell dins del cicle “Sons de Tardor” organitzat per la Regidoria de Cultura. Actualment forma part de la secció cultural de la Casa de Castella-la Manxa a Alacant.

Com tots els anys, Contrapunctum ofereix el seu concert de Nadal de tall solidari cap a una organització benèfica i en aquesta ocasió, els donatius de 5€ per cada entrada, estaran destinats a Aspanion (xiquets amb càncer). També es podrà aportar a la fila zero a través del compte ES48 0081 1201 9700 0103 9206, fent constar en el concepte «Concert de Nadal 21-12-2019».

El concert se celebra aquest dissabte en el MARQ Museu Arqueològic d’Alacant a les 20 hores.

El programa de polifonia renaixentista serà el següent:

Primera part

Giovanni Pierluigi dóna Palestrina…..Missa brevis

Kyrie

Gloria

Sanctus

Bendictus

Agnus dei

Segona part

Francisco Guerrero

Juyzios sobre una estrela

A un xiquet plorant al gel

Els reis segueixen l’estavella

Xiquet Déu, d’amor ferit

El cim polifònic del s. XVI

O magnum mysterium…..Tomás Luís de Victoria

Gloria de la Missa O magnum mysterium…..Tomás Luís de Victoria

Dies sanctificatus…..Giovanni Pierluigi Dóna Palestrina

Nadal en el cancioner del Duc de Calàbria

No l’hem de dormir, la nit santa…..Anònim

Verbum car factum est…..Atrib. Mateo Flecha el Vell

Gaudeix-te, Verge sagrada…..Anònim

Doneu-me albricias, fills d’Eva…..Anònim

José Vicente Sánchez Albertos. Director

Alacantí. Titulat superior d’oboé en el Conservatori Óscar Esplá i en Magisteri, especialitat d’Educació Musical. És llicenciat en Història i Ciències de la Música per la Universitat de la Rioja. Ha realitzat estudis de direcció en el Conservatori Professional d’Alacant. En 2013 aconsegueix el títol de Màster en Investigació Educativa amb un treball sobre la interpretació en el S. XX de l’obra “Funerals per a la Reina María” d’Henry Purcell. Ha assistit com a ponent a tres edicions del “Congrés MUCA: música i cultura audiovisual” a Múrcia. Des de 2017 està realitzant un doctorat en la Universitat de la Rioja, centrat en l’estudi del so anglés en la música coral.