El Auditori Teulada Moraira ha viscut al llarg de dues caps de setmanes alguna cosa inèdit, emocionant, enèrgic i històric, protagonitzat pels músics que conformen l’Agrupació Musical Cultural de Teulada, els qui han triomfat en els diferents concerts oferits gràcies a la seua professionalitat, qualitat musical, posada en escena i afany de superació.

La música ha sigut la protagonista aquest mes de novembre en aquest espai cultural amb tres concerts variats, en el qual en cadascun d’ells s’ha pogut apreciar l’esforç, treball i dedicació de cadascun dels músics que integra aquesta gran família dirigida per Rafael Pascual Alfonso.

El primer concert, dins de la programació en honor a Santa Cecilia 2018, va tenir lloc el dissabte, 10 de novembre, on els músics van presentar un concert totalment diferent en el qual van mostrar la seua part més creativa, imaginativa i plena de bona música. Sota el títol “Amalgama Sonor” van participar quasi la totalitat dels membres que conformen aquesta formació musical de la AMCT, els qui van recrear una performance on els grups i solistes mitjançant un circuit musical van ser actuant per les diferents zones de l’auditori sorprenent al públic amb la seua música plena de sonoritat i originalitat.

La programació va continuar aquest divendres amb el Concert de la Banda Juvenil de l’Agrupació Musical Cultural de Teulada. Una vesprada on l’escenari de l’auditori es va omplir de joves promeses i va destacar per la seua qualitat musical. Sota la batuta del seu director i creador d’aquesta formació juvenil, Rafael Pascual Alfonso, el concert va comptar amb la col·laboració del Cant Jove de Teulada que, al costat de la cantant solista, Empar Argudo Alegre, van interpretar una peça del mític grup Abba “The Winner Takes it all”, delectant als espectadors amb la seua veu màgica empastant a la perfecció amb la Banda Juvenil i el Cant Jove.

Concert en honor a Santa Cecilia 2018

Mentre, la vesprada del dissabte donava pas a l’arribada del punt final d’aquestes celebracions de Santa Cecilia amb el concert de gala que l’Agrupació Musical Cultural de Teulada ofereix cada any des d’aquest espai. Encara que enguany era més especial encara si cap, ja que va ser l’últim concert de Santa Cecilia de Rafael Pascual Alfonso com a director d’aquesta agrupació, en el qual l’emoció i el sentiment van ser els detonants essencials des que els músics van prendre l’escenari.

Un concert simplement extraordinari amb un gran programa tècnic-musical, de gran dificultat, que precisa de moltes hores d’assaig, i que van resoldre de manera magistral, provocant l’ovació del públic.

Com va ser la peça de “Queen 2000” arreglada per David Marín, on els músics de la AMCT al costat de la guitarra elèctrica, Víctor Castelló, Miquel Antoni Taroncher al baix elèctric i al piano, Francesca Llobell, van regalar als assistents una extraordinària peça musical on la AMCT va demostrar una vegada més la seua professionalitat, creativitat i on el joc lumínic va jugar un paper essencial, rebent els forts aplaudiments del públic que es va alçar dels seus seients per a brindar el seu homenatge als músics.

En l’intermedi, es va donar la benvinguda oficial als nous membres de la banda amb la imposició del distintiu que ho acredita com a músic d’aquesta formació, el “Premi Vicente Mes” que enguany va ser per a la músic, Maite Vallés Ivars, per la seua trajectòria musical i aportació a aquesta formació, ja que va ser la primera dona presidenta d’aquesta agrupació. També la directiva va lliurar els Premis del Concurs de Joves Intèrprets.

L’acte va finalitzar amb el torn de paraules, en primer lloc, la presidenta d’aquesta associació, Rosa Alegre, qui va fer un repàs de tot el viscut en aquest Santa Cecilia on la música i el bon fer de cadascun dels músics d’aquesta banda han brillat, concloent avui amb el dia més important i emotiu per a la banda, el concert de Santa Cecilia. “Un concert on actuen per primera vegada els nous músics i on vam mostrar i compartim amb el públic el treball, esforç, constància i sobretot il·lusió, així que moltes felicitats a tots i totes, perquè és un honor fer música conjuntament i gaudir de moments com el viscut aquesta nit”.

Alegre també va tenir paraules especials i emotives per al gran director d’aquesta banda, del que va afirmar que “aquesta vida es compon de diferents cicles, i el cicle Rafa+Banda ha arribat a la seua fi”. Va recordar les vivències i anècdotes viscudes al llarg d’aquests anys, en el qual a poc a poc es va formar un gran equip perquè has sigut una “persona que saps fer música i saps fer banda, i gràcies a açò, hem aconseguit ser una gran banda”.

A més, gràcies a tu Teulada té un Dia dedicat a la Música i esperem seguir celebrant-ho molts més anys al maig on t’esperem, va comentar la presidenta, qui va agrair a Rafa l’haver “inculcat els seus modals musicals, l’ensenyar-nos tanta música, la seua paciència i, en definitiva, per ser com eres, un gran músic, gran director i una millor persona”. Així, que et desitgem “molta salut, felicitat i llarga vida musical. Rafa gràcies per tot”, va sentenciar Alegre.

El director de la AMCT, Rafael Pascual, molt emocionat, va subratllar que al llarg d’aquests 8 anys “s’ha sentit molt volgut i el més important, he pogut desenvolupar la meua passió per la música, l’únic hándicap la distància ens separa”. “Se’ns han quedat coses per fer, però em vaig molt satisfet de tot el realitzat i a partir d’ara desitge el millor a aquesta banda, perquè es mereix el millor”, va recalcar el director.

Així mateix, va agrair a tot el públic el seu voler “perquè en cada concert m’ho han transmès i m’he sentit molt benvolgut i sobretot gràcies a aquests músics que m’han donat el millor”.

Per la seua banda, el president de la Fundació CV Auditori Teulada Moraira i alcalde, Carlos Linares, va tancar l’acte donant l’enhorabona a la AMCT i al seu director per el “magnífic concert oferit, que any rere any, ens segueixen sorprenent en cada Santa Cecilia carregat de molt treball, compromís i dedicació i així esperem que continue”.

Linares va voler donar l’enhorabona també als nous músics que s’incorporen a aquesta gran família i com no, agrair el gran treball que Rafa ha exercit al llarg d’aquests vuit anys, no solament a la part visible de la AMCT, sinó també el que ha oferit al poble en general. “És d’agrair que gràcies al seu lliurament i involucración ha aconseguit un bon lloc en el nostre teixit associatiu i a través de la AMCT cadascun de nosaltres hem pogut veure la seua passió i el seu lliurament i avui el que arreplega són els fruits de tot açò, perquè si Teulada té un Dia de la Música és gràcies a ell”, va afirmar l’alcalde, qui li va desitjar “a ell i a la AMCT el millor dels seus èxits”.

I, com a marca la tradició, el concert va finalitzar amb el “Cant a Santa Cecília” a càrrec de la Banda Juvenil al costat de l’Agrupació Musical Cultural de Teulada. Un Santa Cecilia en el qual aquesta agrupació ha escrit la seua pròpia història que quedarà sempre en el record de tots marcada per la il·lusió