L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha valorat la riquesa patrimonial i turística de la Setmana Santa durant la inauguració del XIX Concurs Fotogràfic de la Junta Major de Germanors i Confraries de Setmana Santa, que es pot visitar en la Sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés -avinguda de Federico Soto- fins al 8 de novembre.

“Aquesta és una mostra que posa en relleu, a més des de punts de vista singulars i inèdits, part del conjunt patrimonial de la Setmana Santa. En veure el conjunt de fotografies que la componen, es veu fidelment reflectit el que són aquestes celebracions a Alacant. Conformen part del que volem aprofitar perquè servisca com a reclam turístic en la pròxima Fira Internacional de Turisme (FITUR), de Madrid, en la qual la Setmana Santa d’Alacant comptarà amb un espai propi”, ha explicat Luis Barcala.

Els guanyadors de la mostra han sigut en primer lloc la fotografia ‘Dolor’ d’Emilio José Mariel amb un xec regale del Tall Inglés de 350 €, en Segon lloc ‘Preparatius’ de Guillermina Girona amb un xec de 250 €, i en tercer lloc amb ‘Mantillas’ de Reyes Cerdà amb un xec de 150€. A més els han regalat una obra de la ceramista Maria Aracil al·lusiva a la Setmana Santa.

Trenta imatges, són les que han format part de l’Exposició entre les quals s’inclouen els tres primers premis del certamen. En la mostra, que ha coordinat el Grup de Fotògrafs de la Junta Major, han participat fotògrafs professionals i aficionats.