La brigada de treball del Paratge Protegit de la Serra del Maigmó i Sierra del Cid, en col·laboració amb la regidoria de Medi Ambient, han dut a terme una actuació en la senda del Cid consistent en el condicionament de l’accés mitjançant escalons i murets de pedra per a evitar l’erosió i facilitar un ús correcte per part dels muntanyencs.

El regidor de l’àrea, Fernando Díaz, ha indicat que “és important que es respecten les senderes ja establides, i no crear dreceres que provoquen l’erosió del terreny”, en un dels paratges més transitats del terme municipal de Petrer.

Al febrer de 2007 la Serra del Cid va ser declarada per la Generalitat Valenciana, al costat de la del Maigmó, Paisatge Protegit amb l’objectiu de fer compatible la preservació dels seus valors ecològics amb l’ús públic, el gaudi de visitants i el desenvolupament econòmic del seu àmbit territorial i de la seua àrea d’influència.

L’edil ha assenyalat que “la Serra del Cid conforma un espai natural de vital importància tant per al conjunt natural de l’ecosistema com per a l’esplai social de les poblacions adjacents”.