El Palau Comtal acollirà, entre el 8 i el 12 de juliol, «Pulcinella» d’Ígor Stravinski, «Bioclàssics» amb Sheila Blanco, «Princesos y caballeras» de Zarzaguiñol, «Les Arts amb tu» amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i el concert de l’Orquestra del SENT-ME al Centre Cultural El Teular.

Queden pocs dies per a la X edició del SENT-ME i ja coneixem els concerts que es presentaran al Pati d’Armes del Palau Comtal de Cocentaina entre el dilluns 8 i el divendres 12 de juliol del 2024.

El concert inaugural tindrà lloc el dilluns 8 de juliol a les 22 hores al Palau Comtal. Es tracta de l’obra «Pulcinella» d’Ígor Stravinski, la qual anirà a càrrec dels músics de l’Hesperian Symphony Orchestra sota la direcció del director artístic del SENT-ME, el contestà Ignacio García-Vidal.

L’obra és una adaptació de l’actriu Ana Hernández Sanchiz sobre el conte musical de Fernando Palacios de la suite Pulcinella, d’Ígor Stravinski, en la qual el compositor rus va reinterpretar una obra del segle XVIII atribuïda a l’italià Pergolessi. La Commedia dell’Arte, la Itàlia del segle XVI i els divertits personatges generen un entretingut fil conductor per a escoltar una de les obres que va marcar l’origen d’una nova etapa en la Història de la Música: el Neoclassicisme.

El segon concert, «Bioclàssics», serà el dimarts 9 de juliol, també a les 22 hores al Palau Comtal. En aquest cas, la reconeguda cantant de Salamanca, Sheila Blanco, presentarà un repertori molt atractiu per al públic de qualsevol edat, format per algunes de les obres més populars de la música clàssica, com ara el famós primer moviment de la 5a Simfonia de Beethoven, la Marxa Turca de Mozart, el Bolero de Ravel o La Primavera de Vivaldi, entre altres. Sheila Blanco estarà acompanyada per Francesc Blanco al piano.

L’endemà, el dimecres 10 de juliol a les 22 hores al Palau Comtal, és el torn de «Princesos y caballeras» amb la companyia madrilenya Zarzaguiñol. Un concert per a tota la família amb un original format de sarsuela interpretada per ninots de guinyol de grandària humana, que pujaran a l’escenari al costat de cantants reals al piano.

«Princesos y caballeras» ens conta la història d’un rei que té dos fills i, tal com mana la tradició, el príncep s’està educant per a ser cavaller i ella per a ser princesa. El príncep té poca traça i no li agrada lluitar: prefereix ser dissenyador de moda. Ella s’avorreix amb les faenes pròpies d’una princesa i prefereix l’acció, el tir amb arc, muntar a cavall i somnia ser un gran cavaller.

Una entranyable història que ens parla de la igualtat i de la importància de la tenacitat i la constància per a aconseguir els teus somnis. En «Princesos y caballeras» hi ha molta comèdia, sorpreses i música, on s’utilitza el joc i la implicació del públic, transportant-nos a un món màgic.

El dijous 11 de juliol a les 22 hores, de nou al Palau Comtal, podrem gaudir de «Les Arts amb tu» amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, reconeguda com una de les millors orquestres espanyoles, la qual ja ha estat present en anteriors edicions del SENT-ME en formats cambrístics: orquestra de cordes, ensemble de metalls o recitals; i ara ens oferirà un repertori simfònic que, ben segur, no deixarà indiferent ningú.

El darrer dels concerts, com no podia ser d’altra manera, serà el concert a càrrec de l’Orquestra del SENT-ME amb els xiquets i les xiquetes del SENT-MET. Tindrà lloc el divendres 12 de juliol a les 20 hores al Centre Cultural El Teular.

Cal no oblidar que el SENT-ME, a més d’oferir concerts al públic general, és també un lloc de formació per als més joves. D’aquesta manera, sobre un mateix escenari, s’uniran les energies de tots els professors, professores, xiquets i xiquetes, els quals, durant una intensa setmana de convivència i aprenentatge, han compartit l’experiència de treballar junts per a oferir un acte multidisciplinari ple de música, dansa, arts plàstiques i cant. Un concert, en definitiva, que simbolitza l’alegria d’aprendre, gaudir i caminar junts.

Pel que respecta a les entrades, el preu individual de cadascun dels 4 concerts serà de 7 euros i es podran adquirir en www.entrades.cocentaina.es. En canvi, el concert de clausura serà gratuït. Cal recordar que els alumnes matriculats al SENT-ME tenen incloses les entrades als concerts en el preu de la matrícula.

Segons Ignacio García-Vidal, director artístic del Sent-me, «els concerts d’aquesta edició donen una especial importància al vessant pedagògica, més enllà del gaudiment estètic de la mateixa música, així com a l’aprenentatge i el creixement personal. A l’hora de programar, he tingut molt en compte els gustos del públic, però buscant sempre oferir una programació d’alta qualitat i acostar companyies, concerts o artistes als quals, d’altra manera, la gent de les nostres comarques no tindria accés.

Berta Iñíguez, regidora de Cultura, ha assegurat que «Cocentaina fa una dècada que és l’epicentre de la música i la cultura al mes de juliol, on el pati del Palau Comtal ha estat testimoni d’un bon grapat de concerts i d’artistes d’un talent estratosfèric. Enguany, estem encara més contents perquè tornem a oferir els cursos de formació; i això és sinònim que torna l’essència del Sent-me. I és que un dels nostres objectius principals és que els alumnes adquirisquen, a banda d’una formació musical, una formació humana. Malgrat els temps que ens ha tocat viure, protagonitzats per guerres i violència, la cultura sempre ha de ser la resposta».