La regidora d’Igualtat, María Conejero, ha condemnat “qualsevol tipus de violència contra les dones” i ha destacat la “necessitat d’acabar amb una xacra social que no cessa i que ja li ha costat la vida a 37 dones enguany” en la inauguració aquest dissabte de l’exposició “Ferides” en l’estació d’Adif Alacant-Terminal. La mostra “Ferides”, del Col·lectiu dos Rombes, consta de dotze escultures que representen un tors sobre pedestal, amb diferents tècniques i concepcions artístiques. En aquest projecte col·lectiu dones artistes reflexionen sobre “el mal i la reparació que pateix l’ésser humà al llarg de la vida i que conforma la seua personalitat i la seua manera d’entendre la felicitat”. El col·lectiu Dones Dos Rombes volen transmetre que “aquestes ferides inherents a la vida s’enceben especialment amb les dones”, però també que aquestes ferides es poden curar i que “aquest és el camí per a avançar”.
Conejero ha inaugurat l’exposició al costat del cap d’Estacions d’Adif a Alacant, Juan Andrés Sánchez Jordán. “Ferides” es podrà visitar en l’estació fins el pròxim dia 24 i el dia 25, coincidint amb el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, es traslladarà al Saló Blau de l’Ajuntament per a l’acte institucional que es desenvolupa pel 25N. Aquesta exposició s’emmarca en el Programa Estació Oberta Adif, a través del qual es posen de manera gratuïta a la disposició d’organitzacions sense ànim de lucre i institucions públiques espais en les estacions per a la realització d’iniciatives culturals, socials i mediambientals, sempre sota criteris de responsabilitat social i sense fins comercials.
La regidora ha animat a visitar aquesta exposició que “convida a pensar en les ferides físiques i també en les quals no es veuen però que són ací i limiten la vida de tantes dones”. “Des de la regidoria continuem treballant per a ajudar a les víctimes de violència de gènere i per a avançar en el camí a la igualtat real”, ha explicat Conejero.
Durant el mes de novembre Igualtat ha programat un complet programa d’activitats amb motiu del 25N que inclou contacontes, teatre, exposicions, un taller d’alfabetització digital i una nova edició de la campanya Per-No. La pròxima serà una nova edició de “Trobades per al diàleg: Taules Conversatorio” el dijous 17 de novembre amb el títol “Justícia amb Perspectiva de gènere» en la qual participaran el magistrat de la Sala Segona del Tribunal Suprem, Vicente Magro; l’advocada del Servei d’Assessorament Jurídic de la Regidoria d’Igualtat María García Olcina; i la treballadora social de la Unitat de Violència de Gènere de la Regidoria d’Igualtat, Raquel Santana.
El teatre torna amb l’obra «Nora», que es podrà veure el 19 de novembre, a les 18.30 hores en el Centre Social Felicitat Sánchez.