El Col·legi d’Arquitectes d’Alacant presenta al costat del MACA (MUSEU D’ART CONTEMPORANEO D’ALACANT) i el director de la proposta, l’arquitectes Santiago Varela Botella, una nova edició de “La Mesa de l’Arquitecte” en aquesta ocasió el conferenciant convidat és Daniel Millor.

Daniel Millor és arquitecte i forma part de l’Associació Quatorze responsable de la delegació espanyola; co-fundador de la Cooperativa d’Arquitectura Quidam; promotor de la Cooperativa Celestina Urbana.

Desenvolupe estratègies i processos participatius per a dur a terme projectes soci-espacials, és a dir, sistemes que combinen de manera sostenible espais i comunitats, i que ens permeten respondre a situacions de desigualtat presents en la nostra societat i acostar-nos a la justícia social. Per a això, considere que és necessari un treball directe amb la societat civil, el tercer sector, les empreses privades, les institucions públiques i l’acadèmia.

La conferència que impartirà en el MACA aquest dijous 25 de maig a les 19:00h es titula “Transformació urbana comunitària, aprenent del Barri Cementeri d’Alacant a través del programa Asertos”.

L’espai reflecteix i potència les desigualtats de la nostra societat, donant com a resultat el fenomen urbà de la vulnerabilitat. Per a poder combatre-la necessitem recuperar les nostres comunitats, fonts de salut, benestar i acció social. Proposem com a mitjà per a augmentar la inclusió i cohesió social, una transformació participativa dels barris degradats liderada pels seus habitants, usant l’excusa de la millora física com a eina per a descobrir, connectar i mobilitzar els talents presents en aquestes zones. El treball dut a terme des de 2017 en el Barri Cementeri d’Alacant ens ha permés establir les bases de la metodologia actual del programa Assercions, per a la regeneració comunitària de barris vulnerats.

La conferència es desenvolupa en format en línia o presencial, pots triar.

● Presencialment: en el MACA. Sense inscripció. Pl. Sta. María, 3, 03002 Alacant (Alacant).

● Format en línia: A través d’un webinar de zoom, al qual pots accedir a través de l’enllaç assenyalat [ací]

Data i hora: 25 de maig de 2023, a les 19.00 h.