Congrés que commemora el 775 aniversari del Tractat d’Almirra

Congrés que commemora el 775 aniversari del Tractat d’Almirra

Elda i Almansa acolliran entre el 8 i el 10 de febrer de 2019 el congrés ‘1244-2019. Origen de l’Estat dels Manuel’, que commemora el 775 aniversari del Tractat d’Almirra, el qual va establir les fronteres entre els regnes de València i Murcia.

El congrés inclourà ponències dels més diversos experts que analitzaran, entre altres qüestions, el període islàmic, l’ocupació cristiana, el Tractat de Almizra i la formació de la frontera; o la formació del senyoriu de Don Manuel.

En els actes commemoratius treballen conjuntament nombroses institucions, com les universitats de Múrcia, Alacant, i Castella-La Manxa; l’Acadèmia Alfonso X El Sabio, de Múrcia, l’Institut Juan Gil Albert, d’Alacant, i l’Institut d’Estudis Albacetenses. L’àmbit geogràfic de participació en la commemoració històrica abasta els municipis de Jumella i Iecla, de la Regió de Múrcia; Almansa i Caudete, de Castella-la Manxa; i Asp, El Camp de Mirra, Elda, Monóver, Montfort, Novelda, Petrer, Salines, Sax i Villena, de la província d’Alacant.

Entre els diferents projectes en els quals estan treballant per a commemorar aquesta efemèride, cal destacar l’edició d’un vídeo-documental sobre el disseny de la frontera entre els regnes de València i Murcia; i una exposició itinerant, que el seu objectiu fonamental és visualitzar la unió històrica de totes les poblacions del territori de l’Estat dels Manuel a fi de recuperar la seua integració més enllà de les fronteres establides per les vicissituds històriques.

 

 

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X