Casa Mediterráneo celebra a partir del dilluns la IV Trobada amb Països del Mediterrani, que en aquesta ocasió estarà dedicat a Israel. Al llarg de la setmana, la institució ha organitzat diferents activitats relacionades amb l’economia, el turisme o la cultura d’aquest país d’Orient Pròxim.

Les propostes començaran en el Centre de Desenvolupament Turístic (CDT) amb una classe magistral de cuina a càrrec del xef israelià Ilan Garusi, del restaurant Satya de Jerusalem, qui mostrarà als alumnes alguns secrets de la gastronomia del país. A partir de les 13.30 hores tindrà lloc el fòrum empresarial amb la participació de l’ambaixador d’Israel, Daniel Kutner, i el d’Espanya en Tel Aviv, Manuel Gómez-Acebo, en el qual es donaran a conèixer les possibilitats de negoci que ofereix aquest estat per a les empreses espanyoles.

Ja a la vesprada, a les 19.00 hores, l’antiga estació de Benalúa acollirà la inauguració oficial de la trobada amb la presència de la directora general per al Magrib, el Mediterrani i Orient Pròxim, Eva Martínez, i els ambaixadors d’Israel i d’Espanya en Tel Aviv. Després de les intervencions es presentarà el documental produït per Casa Mediterráneo sobre el país, en un acte presentat per Anabel Roses. A continuació, tindrà lloc l’actuació de la ballarina espanyola Asún Noales i la ballarina i coreògrafa israeliana Ravid Abarbanel.

Com a part de les propostes del programa, entre el dilluns i el divendres s’ha organitzat un cicle de cinema israelià en la Seu de la Universitat d’Alacant de Ramón y Cajal. Entre els títols de les pel·lícules que es projectaran es troben «La banda ens visita» dirigida per Eren Kolirin, «Zero Motivation» de Talya Lavie o «Wounded Land» del director Erez Tadmor, entre unes altres i seran presentades per Luis López, membre del Cercle d’Escriptors cinematogràfics d’Espanya i professor d’estètica i història del cinema.

A més, Casa Mediterrani inaugurarà el dimecres 24 d’octubre a les 19.30 hores una exposició de fotografia titulada “Israel: llums i contrastos”, del fotorreportero Manuel Lorenzo, amb la presència del Director del Centre Sefarad Israel, Miguel de Lucas. El dijous 25 tindrà lloc un fòrum de turisme a partir de les 10.00 hores organitzat en col·laboració de la companyia àrea israeliana L’A L’i el diumenge 28 es clausurarà la trobada amb l’actuació del cantant i compositor israelià, Shmuel Zeltser.

Després de Malta, Algèria i Turquia, est és la quarta trobada que organitza Casa Mediterrani amb països del Mare Nostrum amb l’objectiu d’acostar la cultura, l’economia i altres perspectives dels països de l’entorn mediterrani.

Aquesta trobada s’organitza en col·laboració amb el Centre Sefarad Israel, l’ambaixada d’Israel a Espanya, l’ambaixada d’Espanya a Israel, Cambra de comerç d’Alacant, la Universitat d’Alacant, Alicantec, Club d’Exportadors i inversors, Centre de Desenvolupament Turístic i l’Associació Amistat Comunitat Valenciana Israel.

Descàrrega de Programa complet de la trobada