Prop de 75 estudiants de música dels conservatoris de Dénia, Xàbia, Teulada i Benidorm es donaran cita aquest cap de setmana en el Auditori Teulada Moraira per a protagonitzar L´Encontre d´Orquestres. Una cita pedagògica musical inclosa dins de la marca turístic/cultural Petit Auditori A+A (Animació i Aprenentatge).

Els participants s’allotjaran durant tot el cap de setmana en l’Alberg Juvenil La Marina amb la finalitat de dotar-lo d’un caràcter més lúdic, afavorint la convivència dels joves estudiants.

Una jornada d’aprenentatge on l’alumnat podran treballar noves tècniques musicals i repertori sota la batuta del director titular de l’Orquestra Simfònica Verum de Castella-la Manxa, Miguel Romea. “Premie Honor Fi de Carrera” en el Real Conservatori Superior de Madrid ha cursat estudis de postgrau en el Rotterdams Conservatorium, així com en el Universität für Musik de Salzburg.

Ha dirigit entre altres, l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Simfònica d’RTVE, Orquestra de València, de Bilbao, Filharmònica de Màlaga, Simfònica de Navarra, Orquestra i Cor de la Comunitat de Madrid, Orquestra de Còrdova, Orfeó Donostiarra, Orquestra SJ de Mont-real. A més, enguany continua la seua carrera internacional amb compromisos amb orquestres d’Alemanya, el Canadà, Àsia, Escandinàvia i Mèxic. I el seu gran objectiu com a director, segons afirma Miguel Romea, és “ser capaç de comunicar l’impossible. Obrir una partitura i descobrir quina història conté és un repte i un plaer alhora”.

Com a fermall d’or, els quatre conservatoris oferiran un concert conjunt pedagògic-familiar el diumenge, 24 de març, a les 12h, des d’aquest espai cultural per a mostrar als espectadors totes les tècniques apreses al llarg d’aquest Encontre d´Orquestres sota la batuta de Romea.

Un gran cap de setmana els espera a aquests estudiants de música de la Marina Alta i Baixa i sobretot aprendre de la mà d’aquest gran director.