Aquest pròxim dimecres 13 d’octubre s’iniciarà, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Orihuela, el VII Cicle de “Trobades amb la poesia”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Orihuela, dins de la programació de la “Tardor Hernandiana”.

El cicle, coordinat igual que els sis anteriors celebrats en 2018, 2019, hivern i tardor de 2020, i primavera del present any, per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández, encara que les circumstàncies sanitàries van obligar al trasllat de l’espai per un altre més ampli.

En aquesta primera sessió recitarà Consuelo Jiménez de Cisneros, nascuda a Alacant en 1956. Catedràtica de Llengua i Literatura Espanyola (jubilada), investigadora, escriptora i conferenciant. Al llarg de la seua carrera ha exercit diversos llocs educatius i culturals a Espanya, França, Holanda, Luxemburg i el Marroc.

És autora de més d’un centenar de publicacions de tots els gèneres (poesia, relat, novel·la, adaptacions, assaig, pròlegs…). Les seues novel·les juvenils han sigut traduïdes al català, el gallec i el basc i alguns dels seus articles i biografies a l’àrab. La seua obra literària ha sigut reconeguda amb premis com el Ciutat de Benidorm de Poesia, l’Ala Delta de Narrativa Infantil-Juvenil, el Juan Valera d’Assaig i molts altres.

La seua activitat com a divulgadora de temes literaris i socials ha sigut constant, tant en àmbits acadèmics com en associacions i entitats amb finalitats benèfics o culturals. Destaquen els seus treballs i publicacions sobre el seu avi, el geòleg Daniel Jiménez de Cisneros i Hervás, que ha sigut l’origen del seu recentment estrenat projecte literari i cultural: la revista digital “El Cantarano” (www.elcantarano.com), que ofereix articles, entrevistes, ressenyes i textos de creació literària, així com publicacions mensuals en les col·leccions “Literal” i “Rara avis”.