“El raspall de dents i el món màgic”, “El marcià saludable”, “Una ratona comilona” o “El pes del dolç” són títols d’alguns contes redactats per escolars alacantins i que figuren entre els distingits hui per la Regidoria de Comerç i Consum, que dirigeix Marisa Gayo, per fomentar els hàbits de vida saludable.

La gala de lliurament de premis i honors del Concurs Escolar de Contes i Dibuixos escolars de la campanya d’Escoles Saludable s’ha desenvolupat aquest matí a l’auditori de la Fundació CAM, en doctor Gadea, amb assistència de centenars de menors i representació de diverses organitzacions preocupades a defensar els drets dels consumidors.

La sessió ha estat conduïda per les artistes de Clowdestino, que han anat entregant els diplomes i regals als xiquets i xiquetes autors dels millors treballs. Els primers premis portaven aparellats una excursió amb autobús per a tot l’aula a un lloc a triar pel col·legi.

Els contes més interessants han sigut redactats per Luciana Nicole, Lidia Sánchez i Elena Buhas. Els millors dibuixos són obra de Lovely Soletes, Daniela Márquez i Mathias Zamudio.

Com a finalistes en l’apartat de relats també han rebut guardones Assutzena Oliver, David Fetsyak, María Herráiz, Vicente Heredia i Isabella.

Els finalistes en dibuixos han sigut Camila Noiana, Celín Ainhoa, Diego Gutiérrez, Hugo Fuster i Abdelfatah Makhloufi.

Els col·legis La Canyada, Verge del Remei, Santíssim Sagrament FEYDA, Sant Roque o L’Almadrava són alguns dels que procedeixen els premiats. Molts dels companys d’aquests centres alacantins han acompanyat als distingits en la gala.

La festa de lliurament de premis forma part dels actes de la Setmana del Consumidor, que és promoguda pel Centre Educatiu de Recursos de Consum (A prop), pertanyent a la regidoria de Comerç, Consum i Hostaleria liderada per Marisa Gayo, del PP.

La setmana planificada per a conscienciar sobre els drets dels consumidors prosseguirà demà amb una jornada especial, carregada d’esdeveniments, amb els quals l’Ajuntament festeja el Dia Mundial del Consum responsable.