Comença el curs 2019-2020 i la Biblioteca Tirisiti recupera els tallers i contacontes habituals dels dissabtes. La programació del primer trimestre porta com a lema ‘Em divertisc a la meua biblioteca’ i s’estructura en quatre blocs: dos cicles de contacontes i dos cicles de tallers d’animació lectora.

Hi haurà ‘conta contes amb ombres’ el 14 i 28 de setembre, ‘El llenguatge secret del club dels sequaços’ 19 i 16 d’octubre, ‘Contes amb titelles’ 16 i 23 de novembre i ‘El Nadal amb Tirisiti’ 14 i 21 de desembre.

Totes les activitats es duran endavant dissabte a les 12 del matí i estan dirigides a animar a la lectura, adquirir nous coneixements i millorar el vocabulari, treballar valors, actituds i comportaments mitjançant els contes, i estimular la imaginació i fantasia. Mitjançant contes, poesies infantils i recursos didàctics xiquets i xiquetes aniran ampliant la seua experiència i formant la seua personalitat en els àmbits cognitiu, afectiu i ètic.

BALANÇ ACTIVITATS ESTIU

Pel que fa al balanç de les activitats de l’estiu, durant els mesos de juliol i agost s’han realitzat un total de 39 tallers d’animació lectora i contacontes, als quals han assistit 563 xiquets i xiquetes, la qual cosa suposa una ocupació del 90 % de l’aforament. En aquestes activitats han participat no sols xiquetes i xiquets de forma individual, sinó també grups organitzats com escoles d’estiu.

“Amb aquestes activitats continuem amb la tasca de la Biblioteca Tirisiti com a centre més enllà de la ‘biblioteca tradicional’, amb els objectius de fomentar l’hàbit lector dels xiquets i xiquetes, afavorir el seu apropament afectiu i intel·lectual a la lectura, col·laborar amb les famílies en el desenvolupament dels hàbits lectors, desenvolupar estratègies i activitats d“animació a la lectura per a potenciar la creativitat i imaginació dels xiquets i xiquetes i dinamitzar la lectura amb activitats lúdiques, més enllà del rol tradicional de centre ‘educador’”, ha destacat el regidor de Cultura, Raül Llopis.

Llopis, ressalta la innovació d’aquesta biblioteca infantil: “Quan van recuperar la biblioteca infantil per al centre de la ciutat ja sabíem que volíem un projecte innovador, començant per convertir a Tirisiti en el seu reclam, apostant per una decoració moderna i dotant-la d’un fons bibliogràfic de contes, àlbums il·lustrats i material audiovisual adequat al segle XXI. El projecte volia ser un revulsiu pels centres educatius i les famílies en relació a la lectura infantil, I l’èxit de públic demostra que Alcoi necessitava un espai així, amb estratègies i activitats d’animació a la lectura per a potenciar la creativitat i imaginació de les xiquetes i xiquets”.