El divendres 18 d’agost a les 22.00 hores continua el Festival ‘Música a la llum de la lluna’ amb un concert gratuït a càrrec del duo de flauta i piano Euterpe, en el Centre Social de l’Albir.
Un recorregut del barroc al segle XX amb Francesco Mannis, flauta, i Elena Aguilar Gasulla, piano, que interpretaran un programa amb obres de Bach, Chaminade, Gluck, Marais, Mouquet i Vivaldi. Una vetlada extraordinària i dirigida a tots els públics. El regidor de Cultura de l’Alfàs, Manuel Casado, convida a residents i visitants a continuar gaudint amb el selecte cicle musical, emmarcat en la programació estiuenca Estiu Festiu 2023. I ha recordat que l’entrada és lliure.
Francesco Mannis- Flauta travessera, va obtindre el Títol Superior de Flauta i un Diploma Acadèmic en “Música, Ciència i Tecnologia del So” en el Conservatori di Viu Valentia [Itàlia], amb matrícula d’honor i màximes qualificacions. Va completar la seua formació sota la supervisió de mestres com Giampaolo Corradetti, Roberto Maggio, Gabriele Betti, Michele Marasco, Francesco Loi, Chiara Tonelly [a l’Escola de Música de Fiésole], Giuseppe Nova [Arts Academy], Maxence Larrieu, Katzutaka Shimizu, Yoshimi Oshima i Magdalena Martínez, entre altres. Des de l’any 2008 resideix a la Comunitat Valenciana, on ha obtingut un Màster en Didàctica de la Música pel Conservatori Superior & UJI de Castelló.
Des de molt jove ha sigut guardonat en importants concursos internacionals: als 11 anys va guanyar el Segon Premi en el concurs Il flauto e la clavietta d’argento [Cosenza, Itàlia] i, posteriorment, el Primer Premi en el prestigiós Concorso internazionale di flauto “Emanuele Krakamp” [2005], així com el Premi Especial a la Millor Interpretació d’una obra de Di Martino. Col·labora amb diverses orquestres, com la International Chamber Ensemble de Roma i la Nascimbene Orchestra sota la batuta de directors com V. Gravina, R. Pregadio, L. Bacalov, etc.
Francesco Mannis compagina la seua intensa activitat concertística amb l’ensenyament en diverses institucions pedagògiques italianes.
Elena Aguilar Gasulla, piano, va obtindre els Títols Superiors de Piano i Música de Cambra en el Conservatori del Liceu de Barcelona. Amb les beques rebudes del Ministeri d’Afers exteriors, la Fundació “Agustí Pedro i Pons” [Barcelona], i la Dávalos-*Fletcher [Castelló], va completar la seua formació a Hongria i Itàlia, on va obtindre un Postgrau en Piano, el Títol de Clau i un Diploma Acadèmic en “Música, Ciència i Tecnologia del so” en el Conservatori de Vibo Valentia [Itàlia]. Posteriorment, en el 2012, va obtindre el Màster en Música i, en el 2017 el Doctorat en Música cum laude, tots dos en la Universitat Politècnica de València.
Ha completat la seua formació amb mestres com Lucca Chiantore, el Dr. Salomó Mikowsky [Manhatan School of Music], Roy Howat [especialista en música francesa], Irina Zariztskaya [Royal College of Music], Ferenk Kerek, Gyöngyi Kéveházi i Attila Némethy [Acadèmia Franz Liszt de Budapest], Edith Fisher, Jorge Pepi i Josep Colom [Blonay-Suïssa], Gordon Murray i Daniel Rivera [Itàlia].
Va treballar durant cinc anys per a les escoles estatals italianes. Des de l’any 2008 pertany, per oposició, al Cos de Professors de Música i Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana. Actualment compagina la seua labor pedagògica en el Conservatori Superior de Música de Castelló amb l’activitat concertística i la publicació d’articles sobre els resultats de les seues investigacions musicològiques.
El pròxim concert del cicle musical a la llum de la lluna serà el divendres 25 d’agost, també en el Centre Social de l’Albir, concert de piano a quatre mans amb el duo Lizzionocciero.
Des de la regidoria de Cultura es convida a residents i visitants no sols de l’Alfàs sinó de la comarca a gaudir del Festival ‘Música a la llum de la lluna’ en el seu seté aniversari.