Continuen amb èxit fins a l’11 d’abril les jornades de portes obertes as Castell de Guardamar i antiga Real Vila organitzades per l’ajuntament de Guardamar del Segura, incorporant una oferta cultural per a realitzar a l’aire lliure. Es tracta d’unes noves jornades de portes obertes del recinte del Castell amb un ampli horari cada jornada. L’accés serà gratuït i sempre controlat per personal d’organització.

Els horaris són tots els dies, al matí d’11 a 14 hores i a les vesprades de 17 a 20.30. Excepte els dies 5 i 11 d’abril que només obrirà en horari de demà.

Les jornades coincideixen amb tot el període de vacances laborals i escolars, per la qual cosa sumat al confinament perimetral de la regió l’afluència d’habitants de la Vega Baixa i de tota la província d’Alacant està sent nombrosa.

El recinte emmurallat que s’obri al públic aquestes jornades és un ampli espai a l’aire lliure (uns 40.000 m².), on es va fundar la primera vila de Guardamar, sobre un xicotet pujol a una altura de 64 metres sobre el nivell de la mar i que permet gaudir de meravelloses vistes de la desembocadura del va riure Segura i de tota la comarca de la Vega Baixa.

A nivell constructiu sol es conserva el Baluard de la Pólvora, una torrassa que servia, com el mateix nom indica, per a guardar la pólvora a partir del segle XVI i següents. Aquesta torrassa per raons de seguretat sanitària encara no es pot visitar.

Després de les campanyes arqueològiques dutes a terme entre els anys 2015 i el 2019 al Castell de Guardamar, el descobriment més cridaner va ser el d’un esquelet humà complet trobat al costat de la muralla medieval del segle XiV. I la troballa del qual va ser notícia en tota la premsa escrita i cadenes nacionals de TV.

Aquesta iniciativa és una de les moltes que l’ajuntament de Guardamar té pensades per a aquest any 2021, any en què celebra el 750 aniversari de la seua fundació per part del rei Alfons X i any de recuperació de jaciments històrics com La Rabita Califal o La Fonteta fenícia que seran pròximament visitables.