En l’extraordinari concert del dissabte van compartir cartell el Cor Manuel de Torres d’Almoradí, cor escolar de referència d’Almoradí que ha obtingut grans premis de la seua modalitat al costat del Cor de Cambra Contrapunctum d’Alacant.

El factor comú del concert l’aporta el contrast de la música amb matisos pels seus trets d’intensitat interpretativa. Contrast perquè en està concert van ser dos cors, dues edats, dos estils.

L’activitat va comptar amb la col·laboració de la Casa de Castella-la Manxa, el propi Col·legi Manuel de Torres i a la Diputació d’Alacant per permetre celebrar l’esdeveniment en el ADDA.

L’aportació del Cor Contrapunctum va ser les intenses dosis del renaixement, època en la qual la Polifonia va tindre la seua màxima esplendor, i “des de llavors fins ara no s’ha inventat res” assenyalava Luis Amat Vidal en la seua qualitat de presentador de l’acte. Tots els matisos musicals naixen d’aquella època. El Cor va plantejar un concert per a pensar en la sonoritat i imaginar que estàvem a l’interior d’una església renaixentista, concentrats en la música des que comença fins al final, sense aplaudiments, per a connectar millor amb els sons.

Cor Manuel de Torres d’Almoradí

Fundat ena l any 2000 per la seua directora Concepciòn Meseguer que està format per alumnat i exalumnado del Col·legi Manuel torres d’Almoradí. La pianista acompanyant és Cristina Rodríguez.

Ha actuat per diferents ciutats de la província així com diferents punts d’Espanya com el Palau de la Música de València, l’Auditori Nacional de Madrid o l’Auditori La Atlántida de VIC.

Entre altres ha participat en el Certamen de Nadales “Les Espeñetas” d’Oriola aconseguint el primer premi en els anys 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 i 2013. Al novembre de 2014 participa en el “I Concurs Nacional de Cors escolars” del Ministeri d’Educació obtenint el Primer Premi.

Al desembre de 2018 aconsegueix el primer premi en l’II Festival de Nadales per a joves corals organitzat per Next Talent.

Cor de Cambra Contrapunctum d’Alacant

El Cor alacantí fundat en 2007 naix amb l’esperit de reviure un repertori eminentment renaixentista. Ha actuat en diferents punts de la ciutat com la Seu d’Alacant de la Universitat d’Alacant, Les Cigarreras, Ermita de Sant Roque, MARQm Club Informació, Basílica de santa María i Parròquies de la Misericòrdia o Caputxins.

En un cor amb ànima que a col·laborat amb diferents projectes socials com a Rebost Solidari, APNEA i Claus de la Llibertat realitzant concerts benèfics. EN 2016 va inaugurar el cicle de concerts “A la llum de l’Aljub, va ser cor amfitrió de la Trobada Internacional de Polifonia en 2016 en la Cocatedral de Sant Nicolas. En 2017 va celebrar el X Aniversari de la Parròquia de la Misericòrdia. En 2018, al costat del Cor de Colmenar Vell de Madrid, van participar en el Cicle “Sons de Tardor” al Castell de Santa Barbara.

El seu director fundador és José Vicente Sánchez Albertos, llicenciat superior en oboé pel Conservatori Óscar Esplá. És Llicenciat en Història i Ciència de la Música per la Universitat de La Rioja pertanyent al cos de mestres en l’especialitat de música.