El Consorci per al Desenvolupament Econòmic de la Vega Baixa (Convega) ha presentat els treballs realitzats en modernització, accessibilitat i adequació de la ruta de senderisme PR-CV 180 “La Algüeda”, una ruta de 30 quilòmetres amb principi i fi a Albatera.i que ha comptat amb una inversió total de 28.753€
Entre les actuacions realitzades en el marc del Pla de Dinamització i Governança Turística de la Vega Baixa del Segura, que es desenvolupa amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana i el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, destaquen la instal·lació de panells informatius que inclouen altorrelieves i llenguatge en Braille amb la finalitat de millorar l’accessibilitat per a les persones invidents o amb alguna discapacitat visual així com senyalística interactiva amb codis dinàmics de QR perquè els senderistes puguen consultar tots els detalls de la ruta a través del mòbil.
La gerent de Convega, Rosa Fernández, ha indicat que “a més, s’ha millorat la senyalística convencional durant tot el recorregut amb la instal·lació d’un   total de 45 punts indicatius i senyalística, a més dels panells informatius. Per a donar a conéixer la singularitat d’aquesta ruta, la bellesa d’aquest entorn i  facilitar l’arribada de turistes, s’ha preparat un vídeo promocional amb imatges aèries i terrestres que ofereixen informació dels diversos punts d’interés del recorregut”.
“Es tracta d’una ruta de 30 quilòmetres que reuneix un paisatge molt característic de la Vega Baixa del Segura i que convide als que no el coneguen al fet que s’animen a realitzar la ruta de la Algüeda.  Des de Convega continuem amb el treball i la posada en valor de tots els elements turístics de la Vega Baixa”, subratlla Fernández.
Des de Convega s’han elaborat 2 vídeos per a la promoció de la ruta, d’una banda un espot de la sendera i per un altre un tour virtual sobre el recorregut.
Per part seua, l’Alcaldessa d’Albatera, Ana Serna assenyala que “per a Albatera comptar amb la ruta de la Algüeda és un atractiu turístic essencial i aquestes accions d’adequació i posada en valor tenen una gran importància per a promoure productes turístics sostenibles que milloren la competitivitat de la comarca, cohesionen el territori i atrauen visitants a la nostra ciutat i a la Vega Baixa”.
“Les rutes tenen una gran demanda per a gaudir de la naturalesa, així que tot el treball que s’ha realitzat en aquest enclavament permetrà millorar l’experiència del visitant, fer-la més inclusiva i fomentar el senderisme com a motor turístic de la comarca. La ruta demostra la riquesa i el potencial d’Albatera i suposa un important reclam”.
En la presentació d’aquests treballs d’adequació també ha sigut present, José Alberto Juan Serna, del club de caçadors La perdiu, i s’ha posat de manifest el treball realitzat a través del club de caçadors ja que han participat molt activament en la identificació de punts clau i d’interés del territori com a grans coneixedors i conservadors del terreny.

30  quilòmetres entre paratges naturals i precioses vistes
La ruta La Agüeda té un total de 30 quilòmetres de recorregut amb principi i final a Albatera. La senda entremaliada camps de cultiu i zones muntanyenques, i parcs com el de la muntanya “Verge del Rosari, el camí de Sant Cayetano o el pas de les Egües. A més, els senderistes poden gaudir també d’una ruta més curta, de 6,5 quilòmetres de sendera, entre el Ganivet i la Finca dels Lleugers, perfectament senyalitzada en els panells informatius.