Amb el menjar sí es juga!”. Est és el lema que mou Cook & Play, una iniciativa pedagògica ideada per Berta Aguirre i Manuel Sánchez que cerca fomentar hàbits saludables en la infància a través de la cuina.

A dia de huí ja són 5.000 els xiquets i xiquetes que han gaudit de Cook & Play, un projecte avalat a més per la distinció d’Objectiu Benestar Junior que atorga Atresmedia, tot un reconeixement i recolze en un moment en el qual els índexs d’obesitat i sobrepès infantil són tan alarmants.

“Quan un xiquet entén el perquè d’una bona alimentació, és més fàcil que la duga a terme en una edat adulta. Si dónes l’oportunitat que siguen els xiquets els qui preparen els seus plats amb ingredients sans, i a més els parles dels beneficis d’aqueixos aliments d’una forma lúdica i entretinguda, voldran provar-los i possiblement descobrisquen que li agraden”, expliquen els responsables del projecte, Berta Aguirre i Manuel Sánchez.

Però no tot es queda en l’alimentació saludable. En els seus cursos i tallers treballen també el desenvolupament personal dels xicotets: l’autonomia, l’autoestima, el treball en equip i la creativitat. “Treballen en equip, parlen entre ells, comparteixen els instruments de cuina, s’ajuden. Però també preparen els plats ells sols, sense l’ajuda d’un adult. D’aquesta manera descobreixen el que són capaces de fer i la seua autonomia i autoestima milloren. A més, desenvolupen la seua creativitat presentant els plats i treballen la psicomotricitat amb el maneig d’utensilis”, comenten Berta i Manuel.

I una volta de rosca més. Gràcies a la seua aposta per un mètode transversal, promouen l’aprenentatge d’altres matèries com els idiomes, les matemàtiques, la geografia i la història. Treballen les matemàtiques en assimilar quantitats, pesos, mesures i preus, al mateix temps que aprenen formes geomètriques. La geografia i la història arriben a través de la identificació de la procedència i l’origen històric dels aliments, amb explicacions didàctiques i acolorint i dibuixant mapes. A més, les classes poden impartir-se en diversos idiomes, per la qual cosa en aquests cursos i tallers també s’ensenya anglés, francès, alemany…

Berta i Manuel han participat recentment en la quarta edició del Coworking de EOI Mediterrani a Elx, iniciativa de l’Escola d’Organització Industrial (EOI) per a recolzar la creació de startups de base innovadora a Espanya, que compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu. “Tota la formació i coneixements adquirits han sigut beneficiosos per a seguir creixent. Aquest Coworking ens ha ajudat especialment en el desenvolupament de la línia d’associats i en l’estructuració de nous projectes dins de Cook & Play”, comenten sobre aquest tema. Precisament, un d’aquests nous productes ha sigut el kit de cuina per a xiquets, que acaba de rebre el premi a una de les 100 millors idees empresarials d’Espanya atorgat per la revestisca Actualitat Econòmica.

En aquests moments Cook & Play està en procés d’expansió a nivell nacional i compte ja amb diversos associats a Espanya. També estan desenvolupant el kit de cuina per a xiquets a través de subscripció.

Sobre EOI

L’Escola d’Organització Industrial (EOI) és la primera escola de negocis fundada a Espanya (1955). El seu objectiu és formar gestors del canvi amb base social a través de la digitalització, el emprendimiento i la sostenibilitat per a contribuir a la millora de l’economia i de les persones.

En els seus més de 62 anys d’història han passat per les seues aules més de 84.500 directius i gestors empresarials especialitzats en lideratge, internacionalització i sostenibilitat.

Com a fundació pública adscrita al Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat i amb el cofinançament del Fons Social Europeu, ha impulsat els negocis de més de 52.000 nous emprenedors a Espanya i fundat una Xarxa Nacional de 50 Espais Coworking en diferents ciutats del país.

 www.eoi.es // @eoi // www.facebook.com/eoi.edu // www.instagram.com/eoischool