Comencen les estrenes de les Aules Culturals de la Universitat d’Alacant amb la posada en escena de Cor i terra, a càrrec de l’Aula de Teatre de la UA, que portarà al Paranimf de la UA aquesta proposta teatral dimarts que ve, 25 de maig, a les 19 hores.

Amb direcció d’Iván Jiménez, aquest espectacle bilingüe en valencià i castellà que ja ha esgotat les entrades és un projecte d’investigació i de creació col·lectiva de l’Aula de Teatre de la UA sobre l’ecologia i el medi ambient, que intenta reconnectar l’ésser humà emocionalment amb l’entorn natural.

Iván Jiménez detalla que “amb aquest marc excepcional que tenim de pandèmia, darrerament està de moda l’eslògan “cuidem-nos, cuida’t tu i cuida els altres”. El nostre espectacle no va de salvar el planeta, va de salvar-nos a nosaltres, a la humanitat. Estem decidint de manera individual i col·lectiva continuar aquesta deriva consumista que ens provoca infelicitat i, a més, està destruint el nostre entorn. Potser l’espècie humana pot sobreviure, però quin món tindrem d’ací a cinquanta anys? No podrem tornar arrere. El moment de començar el canvi és ara i hem d’entendre-ho a escala emocional. Cal que tornem a fer fèrtils les nostres terres. Necessitem fer créixer les arrels emocionals amb el nostre entorn. Si sentim la terra com a nostra, la podrem cuidar sabent què cuidem. Un altre món és possible, però necessita la col·laboració de tots tant socialment com individualment.