L’edil de Festes, José Pérez, acompanyat pel president de la Junta Major de Germanors i Confraries, Gaspar Agulló, s’han congratulat de presentar l’esdeveniment que convertirà a Elx, durant la jornada del dissabte 23 de març, en la capital de la música confrare gràcies al tradicional Certamen de Bandes de Cornetes i Tambors, celebrat històricament en la Quaresma. “És una de les activitats més antigues de la Junta Major il·licitana”, ha dit Pérez.

Agulló, per part seua, ha detallat que participaran tres bandes il·licitanes: La Samaritana, que eixirà des de la parròquia de Sant Joan; La Sang, des de Santa María, i la de la Flagel·lació, des d’El Salvador. Cadascuna d’elles iniciarà el seu recorregut a les 12 hores amb la seua corresponent cercaviles fins a la plaça de Santa Isabel, al costat de la Calahorra.

A la vesprada en la plaça de Baix, a les 18.30, tocaran totes les bandes fins a la Glorieta, incloent a l’agrupació musical convidada: la de La nostra Senyora del Rosari de Platabanda de Màlaga. I, a les 19.30, començarà el concert en el Gran Teatre, en el qual les bandes il·licitanes interpretaran tres marxes i, la malaguenya, sis peces.

Gaspar recorda que l’entrada al Gran Teatre serà “solidària”; que la recaptació es destinarà a les finalitats socials de la Junta Major. “Convidem a tots els il·licitans al fet que isquen al carrer, tant al matí com a la vesprada, per a veure les cercaviles i acudir al concert”, ha manifestat Agulló. I ha assegurat als qui assistisquen que “gaudiran de la millor música confrare i col·laboraran amb una causa benèfica”.