Organitzat per la Càtedra Iberoamericana ‘Alejandro Roemmers’ d’Indústries Culturals i Creatives (UMH), els dies 24 i 25 d’octubre se celebrarà en la Facultat de Ciències Socials i Jurídiques d’Oriola la Creative Industries Global Conference 2019 que pretén convertir-se en un fòrum transnacional d’investigadors de les Indústries Creatives i l’Economia Taronja, temes d’enorme interés considerats com a focus d’innovació, motor econòmic i canvi social. 
L’eix central de l’esdeveniment serà la transformació digital de les indústries culturals i creatives. A partir de la intervenció d’experts, es plantejaran diverses experiències, investigacions, casos o estudis sobre el tema. El grup de ponents està compost per acadèmics d’Iberoamèrica i la Unió Europea, de tal forma que aconseguisquen articular-se les diverses perspectives del tema. Es pretén contribuir a la difusió del coneixement i a l’acostament de propostes investigativas entre diferents països, amb la finalitat que les jornades es convertisquen en una plataforma per a generar projectes d’investigació conjunta, a partir dels eixos temàtics de la trobada.
Durant les dues jornades s’abordaran les següents àrees temàtiques de les indústries creatives: la transformació digital en les indústries culturals i creatives; el comportament del consumidor en les indústries culturals i creatives; estratègies de direcció i gestió; l’audiovisual i programari (cinema, vídeo, ràdio, televisió, videojocs, situats web), publicitat (branding, comunicació, comunicació digital, màrqueting…); el disseny (editorial, gràfic, interactiu, industrial, moda, fashion màrqueting,…); la música (producció, enregistrament, execució en viu, etc.); herència i turisme culturals; altres indústries culturals i creatives: literatura, moda, arquitectura, calçat, joguets i gastronomia; aspectes socials de les indústries culturals i creatives: sostenibilitat i desenvolupament. 
Es disposarà de quatre espais acadèmics distribuïts així: ponències centrals (inauguració i clausura); taules redones temàtiques (amb comunicació de ponències proposades); presentació de llibres i revistes; i taules de treball d’intenció de projectes. Les taules temàtiques seran: herència cultural; audiovisual, publicitat; música, gràfica i narracions; moda, calçat i emprenedoria; publicitat; audiovisual; miscel·lània; uns altres. 
La data límit per a enviament de comunicacions i inscripcions és el 22 de juliol. Per a més informació: httpsw://creativeindustriesglobalconference.es/
Patrocinen Ajuntament d’Oriola i Generalitat València. Col·laboren: Universitat Miguel Hernández, Universitat d’Alacant i Facultat de Ciències Socials i Jurídiques d’Oriola (UMH).