La IV edició de Poetry Slam a Onil ha sigut molt lluïda tant per l’especial del lloc, el Palau del Marqués de Dosaigües d’estil gòtic renaixentista com per la gran concurrència de públic a la sala i la posada en escena per l’organitzadora Àgora Reix que va amenitzar amb les seues paraules i música seleccionada de fons. Es pot afirmar que va ser tot un èxit, així com que ja s’han consolidat aquest tipus d’esdeveniments on la poesia és la protagonista; s’ha fet eco a anunciar o comentar algun magazine, revista local i en el Diari Informació d’Alacant.

Va haver-hi una presentació per part del regidor de cultura i una introducció amb un poema de Gustavo Adolfo Bécquer, Rima IV “Siempre habrá poesía“, que va encaixar com a anell al dit amb l’entorn i va servir d’inici a l’Eslam. El grup de participants va ser, Alex Carmona, Estela Bernap, Juan Góngora, Nando Rierol, Arancha Vercet, Isabel Guiu, Marina García i com a poeta convidat el guanyador internacional Pablowski que ens va delectar una vegada més amb la seua personal manera d’expressar la seua poesia.

El dia triat va ser el dissabte 28 de Gener a les 19,30 hores. La guanyadora una jove poeta de 21 anys d’Elx, el seu nom Alex Carmona. Ella escriu des de xiqueta, cançons i històries però comença a prendre’s de debò la poesia a partir dels 16 anys; actualment estudia Art Dramàtic a Múrcia. Cada participant va recitar en la primera ronda i després del recompte de vots els finalistes van tornar a recitar. La manera de fer les votacions es va fer anotant en unes pissarres que se li van facilitar al públic una puntuació entre 5 i 10 punts cada vegada que acabava el poeta el seu poema sempre propi. Totes els assistents van estar molt participatius, la sala estava plena i hi havia més persones de les que s’esperaven al principi. En segon i tercer lloc van quedar Isabel Guiu i Juan Góngora respectivament, amb un gran aplaudiment.

Per a finalitzar el regidor va fer lliurament d’un premi simbòlic a la guanyadora que consistia en un cartell amb els monuments més significatius d’Onil d’un important il·lustrador.

El pròxim Slam Poetry serà el 24 de Març a la Casa de Cultura del Campello on els organitzadors ja estan immersos en els preparatius de l’esdeveniment i el cartell que es compon de set participants entre ells Alfonso Paso guanyador del primer Slam a Alacant .