L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i el regidor de Cultura, Antonio Manresa, han posat l’accent en la diversitat de formes i en l’originalitat de les obres de l’artista belga Arne Quinze instal·lades en el passeig del moll 2 -en paral·lel a l’Esplanada- que transformen aquesta zona per als vianants en un museu a l’aire lliure. L’exposició podrà ser recorreguda fins al 15 de setembre.

L’alcalde ha precisat que les escultures de gran format de la mostra rememoren els monuments de les Fogueres i que la iniciativa artística constitueix un nou al·licient en l’estratègia de recuperació de la ciutat. “Estem encantats amb els contrastos. L’exposició és un atractiu més perquè es visite la ciutat. Volem que la cultura siga un dels eixos de recuperació d’Alacant”.

El regidor Antonio Manresa ha explicat que la seua regidoria treballava per a fer-se amb l’exposició des d’abans de la pandèmia i que van pensar molt bé els espais on podrien exhibir-se les obres. “Les escultures de gran format estem convençuts que agradaran a la ciutadania. A la nit semblaran torxes il·luminant el passeig”, ha dit el regidor.

L’Ajuntament i la Regidoria de Cultura han impulsat aquesta exposició denominada «My secret garden», composta per sis escultures policromades inspirades en les formes i colors que s’aprecien en el regne de les plantes, segons ha manifestat l’autor, Arne Quinze.

Les sis peces exclusives en acrílic sobre alumini integren aquesta galeria a l’aire lliure, que comença a Alacant un itinerari que li portarà per diverses ciutats espanyoles. La mostra es va inaugurar mesos arrere en exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències, a València, on ha sigut especialment valorada pel públic, segons han explicat el director general i la directora de continguts d’aqueix complex arquitectònic, cultural i d’entreteniment.

L’artista Arne Quinze va nàixer en 1971 a Bèlgica i viu i treballa a cavall entre el seu país i Los Angeles, els EUA Entre els fonaments recurrents en la seua obra està l’ús de colors elèctrics en pintura fluorescent i temes que al·ludeixen a la interacció entre naturalesa i urbanisme.

Amb la plantació de les escultures, Alacant i la Ciutat de les Arts i les Ciències cooperen per a fer realitat el concepte d’art públic i a l’aire lliure amb la intenció d’aproximar als ciutadans les últimes tendències artístiques de creadors contemporanis.

En el recorregut inaugural per l’exposició han pres part l’alcalde Luis Barcala, el regidor de Cultura, Antonio Manresa, l’artista Arne Quinze, diversos edils més de la Corporació, el director general de la Ciutat de les Arts, Enrique Vidal i la directora de continguts d’aqueixa entitat, Miriam Atienza, entre altres.

"My secret garden" de Arne Quinze. Foto: Ayuntamiento de Alicante/Ernesto Caparrós

«My secret garden» de Arne Quinze. Foto: Ayuntamiento de Alicante/Ernesto Caparrós