La regidoria de Cultura, que dirigeix Antonio Manresa, a través del Departament de Memòria, ha organitzat una programació en línia per a homenatjar dimarts que ve les víctimes del bombardeig del Mercat Central. Les actuals mesures sanitàries i de seguretat pròpies de la pandèmia no permeten per segon any consecutiu realitzar l’homenatge presencialment en la plaça del 25 de Maig.

Manresa ha assenyalat que “a pesar que les circumstàncies sanitàries estan millorant, hem de ser prudents i commemorar l’aniversari d’un fet tan dolorós i que tant va marcar a la ciutat d’Alacant com vam fer l’any passat, amb un programa en línia amb activitats per a tots els públics”.

Quant a les activitats programades, totes elles s’emetran a través de les xarxes socials per a evitar aglomeracions, i en concret, es realitzarà una ofrena de flors en la qual podran participar totes aquelles persones que ho desitgen, gravant-se un vídeo de màxim un minut o una fotografia realitzant l’ofrena. A més, es realitzarà una performance audiovisual en directe, una visió de l’ocorregut a la ciutat d’Alacant el 25 de maig de 1938, on l’equip encarregat, treballarà amb objectes reals i imatges de l’època.

Així mateix, es podran fer visites guiades però només de manera virtual, a l’exposició “Alacant ha caigut” o al refugi de Sèneca. Ja a la vesprada, es podran veure dos raps commemoratius i tres curts cinematogràfics.

Els vídeos amb les activitats s’aniran penjant en el facebook del Centre d’Interpretació de la Guerra Civil a Alacant i en la web alicantecultura.es des de les 11 hores del dimarts 25 de maig.

Programació virtual de l’Homenatge a les víctimes del 25 de maig:

• Ofrena de Flores en la Plaça 25 de Maig (Gravat).

• Performance sobre el Bombardeig del 25 de Maig (es podrà veure bé en una pantalla situada en la part interior de l’accés al Mercat per la plaça del 25 de maig o bé en les xarxes socials).

• Visita virtual guiada a l’exposició “Alacant ha caigut” en Xarxes Socials.

• Visita virtual guiada 2a parteix exposició “Alacant ha caigut” en Xarxes Socials.

• Visita virtual guiada al Refugi de Sèneca en Xarxes Socials.

• Videoclip musical. Rap “La Sang del Poeta”, per Sam Molina.

• Videoclip musical. Rap “25 de Maig”, per Míster Barceló.

• Presentació del Curt cinematogràfic “6060 Alacant 25 de maig de 1938”. NUBO FILMS.

• Presentació del Curt cinematogràfic “Memòria: El bombardeig del 25 de Maig de 1938 del Mercat Central d’Alacant”. Lletra & Frame.

• Presentació del Curt cinematogràfic “Bombardeig del Mercat Central d’Alacant”. Guillermo Rosser.