Els estudiants del Conservatori Superior de Música Oscar Esplá d’Alacant protagonitzen una sèrie de concerts de música de cambra que tenen lloc en el centre Cigarreras gràcies a la cooperació entre les regidories de Cultura, Coordinació de Projectes i el propi centre educatiu.

Els pròxims músics a pujar a l’escenari formen quintets de vent – metall integrats per intèrprets amb trompetes, trombons i trompes, que actuaran a partir de les 18,30 hores del dijous 13 de maig, en l’espai denominat Jardí vertical del complex cultural.

Per al públic, l’entrada és gratuïta, però han d’obtindre la invitació corresponent a través de la web https://cigarreras.eventbrite.es

Els concerts, d’una hora de duració, aproximadament, observen les mesures preventives per a evitar complicacions sanitàries. Són a l’aire lliure, amb un aforament màxim de 80 persones.

Pròximes actuacions

Els següents concerts, després de l’apuntat del dia 13, estan fixats per als restants dijous del mes:

• 20 de maig, «Ensemble» de Saxofons

• 27 de maig, Blegue de Jazz

Les actuacions del cicle van donar principi el 6 de maig, vesprada en què van cobrar protagonisme joves músics de percussió.

El regidor de Cultura d’Alacant, Antonio Manresa, i Jesús María Gómez, vicedirector del Conservatori, principalment, porten avant aquesta iniciativa amb la qual es pretén que els joves músics guanyen experiència en els escenaris davant públics diversos, amb el que depuren les seues tècniques i aprenen a resoldre problemes que es poden presentar en els “directes”.

Els concerts són beneficiosos, al mateix temps, per a dotar de consistència als grups de joves que es van constituint en les classes del conservatori amb l’objectiu d’oferir la seua música en àmbits diferents de l’acadèmic.

El cicle, pel qual passen desenes de joves intèrprets, diversifica, al mateix temps, l’oferta musical i cultural de la ciutat, amb la cooperació de la Unió Europea i EDUSI Alacant. Cofinança la iniciativa el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mitjançant el Programa Operatiu d’atenció social per a persones en situació de risc social 2014-2020. Una manera de fer Europa.