La Junta de Govern ha aprovat l’adjudicació per a contractar la redacció del projecte d’ampliació del Museu d’Art Contemporani d’Alacant amb un termini d’execució de huit mesos, amb pressupost base de licitació de 399.079,78€. Després de les obres d’ampliació, la superfície que ocupa el museu arribarà als 8.200 metres quadrats.

“Parlem d’una ampliació aproximada als 3.600 metres quadrats”, ressenya el regidor de Cultura, Antonio Manresa. “Si tenim en compte que la superfície del MACA constitueix uns 4.600 metres quadrats, l’ampliació que pensem li aportaria un 75 per cent més, aproximadament, amb el que aconseguiríem noves possibilitats per a exposar obra plàstica, pintura i fotografia, i, a més, escultura de gran grandària. En els dibuixos i esbossos inicials estem traçant algunes especificacions del que precisem, com alguna nova sala monumental quant a altura, amb el que aportaríem a l’immoble espai de grans proporcions, ideals per a albergar escultures imponents”, relata l’edil.

L’ampliació del MACA “és un crit de tot el sector cultural i del propi museu. Comptem amb fons pictòrics que mereixen ser coneguts per la ciutat d’Alacant i pels nostres visitants”, incideix el portaveu municipal.

“Hem rebut últimament una gran donació d’art de dos col·leccionistes Jenkins i Romero que incrementarà l’interés cultural pel propi museu. Aqueixa col·lecció, composta per 291 creacions de 155 artistes internacionals, ha de ser mostrada a la ciutadania d’Alacant i al món de l’art, creixerem en els mercats del turisme cultural de capitals europees com París, des d’on ja s’han interessat sobre els noms dels creadors que la componen. Alacant no sols ofereix sol i platja, que hem de continuar mantenint, sinó una vida cultural amb exposicions que han de ser mostrades i conegudes pels nostres ciutadans i turistes”, explica el regidor.

La decisió de l’equip de govern es pren a la vista de la gran projecció de l’emblemàtic museu alacantí, que ha vist consolidada la seua trajectòria com a gran pinacoteca de l’art modern després de la donació de prop de 300 obres de l’avantguarda dels últims 50 anys efectuada pel galerista americà Michael Jenkins i l’historiador d’art alacantí Javier Romero, l’acceptació i la recepció del qual va ser aprovada en Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alacant. A aquesta importantíssima donació s’ha sumat la recent signatura del conveni amb la Fundació Mediterrani que renova el depòsit en el MACA de la seua destacada pinacoteca i que és admirada pels centenars de visitants que registra diàriament el museu alacantí.